web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Vicepreședintele Atlantic Council: Regiunea transnistreană și Belarusul, țintele următoare ale lui Putin

Liviu G. Stan 18 iulie 2017 1

 

Granița dintre Republica Moldova și Ucraina – regiunea transnistreană -, precum și frontiera Belarusului, ar putea fi viitoarele ținte ale liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Opinia îi aparține vicepreședintelui centrului american de analiză Atlantic Council, Damon Wilson.

Declarația a fost făcută de Wilson în fața Comitetului pentru Forțele Armate din Senatul SUA, informează Voice of America.

Tacticile rusești sunt „foarte deliberate, pentru că ei știu că pierd într-o confruntare directă (cu Occidentul – n.r.), așa că încearcă să atace țintele ușoare, acele ținte unde răspunsul Vestului se poate dovedi slab și ambiguu”, a precizat expertul.

Vicepreședintele Atlantic Council crede că cea mai slabă țintă s-ar putea dovedi Belarusul.

Ipoteza lui Damon Wilson face referire la un eveniment care va avea loc în perioada 14-20 septembrie. Este vorba despre exercițiul militar de amploare Vest-2017, pe care Rusia îl va derula în comun cu Belarusul. Moscova își dorește să livreze Occidentului exercițiul ca pe un spectacol de proporții în materie de forță militară.

„Poate că, după exerciții, nu vor mai pleca (rușii – n.r.), poate că vor face ceva ca să strângă lațul în jurul Belarusului”, a declarat expertul în Senatul american.

A doua zonă pe care Vladimir Putin ar putea-o destabiliza vizează „cordonul” dintre Republica Moldova și Ucraina, regiunea transnistreană. Totuși, a subliniat Damon Wilson, controlul comun Chișină-Kiev pe apendicele frontalier îi va îngreuna Rusiei orice tactică. „Nu cred că Rusia o va face cu ușurință”, a adăugat vicepreședintele Atlantic Council.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Propagandă vs. Educație 18 iulie 2017 at 15:27 - Reply

    Propaganda rusă a fost întotdeauna aceeași în teritoriile ocupate, fie în anii stalinismului, fie în prezent. Iată un exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=08B0UOQSmoY
    Singurul răspuns eficient la propagandă este Educația. Pentru că numai un popor educat are încredere în propriul intelect, neputând fi manipulat prin propagandă.

Leave A Response »