web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

„Frații” de peste Prut își dau mâna la Slănic. Ce acorduri de colaborare vor fi semnate zilele acestea

Iulia Modiga 21 iulie 2017 2

 

Unul dintre cele mai marcante evenimente din cadrul Zilelor stațiunii Slănic Moldova este Simpozionul „Turism și cultură în Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”, prilej cu care moldovenii de la poalele Nemirei își vor da mâna cu frații de peste Prut, într-un acord de colaborare. 

Sursă foto: desteptarea.ro

Sursă foto: desteptarea.ro

Slănic Moldova este un punct de intersecție a turimului intern cu cel transfrontalier, în principal de peste Prut. În perioada sezonului turistic există inclusiv o cursă maxi-taxi Slănic Moldova-Chișinău. Vom discuta cu specialiști și instituții suport din România și Republica Moldova despre modul de amplificare a acestui fenomen, dar și desprea crearea unui produs integrat România-Republica Moldova, dedicat pieței vestice”, explică Tudor Jijie, directorul executiv al Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, entitate sunt tutela căreia se vor semna tratatele de colaborare dintre Primăria Slănic Moldova și două unități administrativ-teritoriale din Republica Moldovei. Este vorba despre municipiile Comrat (UTA Găgăuzia) și Mileștii Mici (raionul Ialoveni).

Totodată, se vor pune bazele colaborării economico-culturale dintre orașele Dărmănești și Vulcănești (UTA Găgăuzia), prin semnarea scrisorii de intenție pentru acordul de înfrățire. „Este foarte important pentru noi să colaborăm cu frații de peste Prut, fie că vorbim aici de aspectele care țin de turism, de elementele culturale ori de aspectele economice. Consider că schimburile de experiență pe care le fac două unități administrativ-teritoriale care se înfrățesc sunt foarte importante și ajută la deschiderea unor noi orizonturi de colaborare pe viitor”, declară Gheorghe Baciu, citat de Ziarul Evenimentul.

Zilele orașului Slănic Moldova au loc în perioada 20-23 iulie.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. More hints 14 iunie 2018 at 07:22 - Reply

    I simply want to say I am just all new to blogs and certainly savored your web site. Most likely I’m planning to bookmark your blog post . You surely have impressive articles. Appreciate it for revealing your webpage.

Leave A Response »