web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Premierul de la Chișinău: Relația dintre România și Rep. Moldova, „de suflet”. Premierul de la București: România rămâne un avocat al Rep. Moldova

Iulia Modiga 21 iulie 2017 1

 

Premierii de la București și Chișinău, Mihai Tudose, respectiv Pavel Filip, au avut vineri o întrevedere, ocazie cu care cei doi și-au exprimat poziția cu privire la relațiile dintre România și Republica Moldova.

Sursă foto: Constantin Grigoriță/Facebook

Sursă foto: Constantin Grigoriță/Facebook

Avem o relație specială, nu este o simplă relație bilaterală între două state vecine, dar este una mult mai profundă, o relație de suflet dacă vreți, pentru că vorbim aceeași limbă, avem aceeași cultură, avem aceeași istorie”, a declarat Pavel Filip, a declarat Filip. Totodată, șeful Executivului de la Chișinău a precizat că „dincolo de culoarea politică a guvernelor care sunt la Bucureşti, atitudinea faţă de Republica Moldova nu s-a schimbat niciodată” și că această atitudine ar trebui „să fie preluată şi de către unele formaţiuni politice şi lideri politici de aici de la Chişinău”. „În pofida unor declaraţii tari care se mai fac de unii oficiali de la Chişinău, Republica Moldova ştie care îi sunt adevăraţii prieteni şi ştie care este adevăratul ei drum. Acest drum este spre Europa şi spre valorile care definesc spaţiul Uniunii Europene”, a mai spus Pavel Filip.

Prim-ministrul României a menționat la rândul său că „România rămâne un avocat, un avocat, un susţinător fervent al Moldovei pe plan internaţional”. Tudose a remarcat că vizita sa la Chișinău este o declaraţie publică a ataşamentului Guvernului României faţă de Republica Moldova. „Am stabilit, de asemenea, cu domnul prim-ministru o şedinţă comună de Guvern în toamnă la Chişinău şi până atunci întâlniri lunare la nivel de miniştri pentru a impulsiona proiectele comune”, a punctat Mihai Tudose la sediul guvernului din Republica Moldova.

Mihai Tudose, aflat în prima sa vizită oficială în Republica Moldova, nu a mers la Chișinău cu mâna goală. Un nou lot de 96 de microbuze școlare au fost transmise autorităților din stânga Prutului, pentru a fi repartizate instituțiilor de învățământ din toate raioanele Republicii Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. mereu Român 21 iulie 2017 at 17:30 - Reply

    „…vorbim aceeași limbă, avem aceeași cultură, avem aceeași istorie”
    Domnule Pavel Filip, dacă tot știți aceste lucruri, faceți în așa fel încât să fie cunoscute și de ceilalți cetățeni ai R.Moldova, iar școlile moldovenești să nu mai permită studiul formal și în bătaie de joc a istoriei și limbii noastre, astfel încât absolvenți inculți și agramați de tip Igor Dodon să nu mai existe. Ei sunt în acest moment o jignire pentru toți românii, de pe ambele maluri de Prut și Nistru.

Leave A Response »