web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Washington Post: Parlamentarii Rep. Moldova cer Rusiei să își retragă trupele din regiunea transnistreană

Iulia Modiga 22 iulie 2017 2

 

Parlamentarii Republicii Moldova au cerut Rusiei să își retragă trupele din regiunea separatistă transnistreană, o mutare care ar putea spori tensiunile dintre guvernul pro-Vest și președintele care pledează pentru relații mai apropiate cu Moscova. Despre acest aspect scrie Washington Post, care citează Associated Press.

Sursă foto: diez.md

61 de parlamentari din 101 au adoptat vineri o declarație simbolică pentru retragerea a 1500 de militari ruși, arme și alte echipamente militare din regiunea prorusă transnistreană, relatează publicația americană.

Declarația arată că trupele ruse staționate încă din 1992 în regiunea transnistreană, în urma unui război în care 1500 de persoane au fost ucise, „încalcă independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

Potrivit sursei citate, președintele Igor Dodon a criticat votul din Parlament, declarând că este „îndreptat spre înrăutățirea relațiilor cu Rusia”.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. EuRo 22 iulie 2017 at 16:16 - Reply

    Parlamentul moldovenesc încă are la limită o majoritate pro-europeană. După următoarele alegeri această majoritate este puțin probabil să mai existe. Iar asta în timp ce Puterea prezidențială este deja pro-rusă și anti-occidentală. Aceasta este versiunea pesimistă a evoluției politice moldovenești. Totuși, în fața amenințărilor permanente venite din partea Rusiei care nu cunoaște un alt fel de a coopera cu eventualii parteneri , concomitent cu sprijinul material constant venit din Uniunea Europeană, opțiunile electoratului moldovenesc se pot schimba oricând în favoarea parcursului european, al cărui model servește cu adevărat interesele românilor moldoveni dar și al minorităților etnice conlocuitoare.

Leave A Response »