web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce vrea Igor Dodon să ofere autonomiei găgăuze prin votul mixt

Liviu G. Stan 24 iulie 2017 1

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întâlnire luni cu bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„A fost abordat subiectul trecerii la sistemul electoral mixt pentru alegerile din Parlamentul R. Moldova. Eu m-am exprimat ferm că Găgăuzia trebuie să primească o cotă de trei deputați din cele 51 de mandate în baza circumscripțiilor”, a menționat Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Sistemul de vot mixt aprobat recent în Parlamentul de la Chișinău prevede ca 50 de deputați să fie aleși pe liste de partid, iar 51 în circumscripții uninominale. Acestea vor fi create inclusiv pentru regiunea transnistreană. Locuitorii din stânga Nistrului vor putea vota în secții amplasate pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. De asemenea, vor exista circumscripții uninominale pentru diaspora. O circumscripție uninominală va fi formată pentru un număr de 55-60 de mii de cetățeni cu drept de vot. Deocamdată nu se cunoaște câte circumscripții vor fi formate pentru regiunea transnistreană.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. go to this web-site 14 iunie 2018 at 06:08 - Reply

    I simply want to say I am just beginner to blogs and definitely loved this web page. Likely I’m planning to bookmark your website . You certainly have amazing articles and reviews. Bless you for sharing your webpage.

Leave A Response »