web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România și Rep. Moldova ar putea primi asistență financiară din partea SUA pentru combaterea propagandei ruse

Liviu G. Stan 25 iulie 2017 3

 

România și Republica Moldova s-ar putea numără printre statele beneficiare de asistență financiară din partea SUA pentru protejarea infrastructurilor critice și a mecanismelor electorale de atacuri cibernetice din partea Rusiei, dar și pentru combaterea corupției, întărirea statului de drept și creșterea capacității societății civile, presei și ONG-urilor de a contracara influența și propaganda Federației Ruse.

Sursă imagine: 4freerussia.org

Sursă imagine: 4freerussia.org

Un proiect de lege al Congresului Statelor Unite, ce are ca subiect principal impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupusa implicare în alegerile prezidențiale din SUA de la sfârșitul anului trecut și pentru anexarea Crimeei din 2014, alocă în acest scop suma totală de 250 milioane dolari pentru anii fiscali 2018 și 2019 (perioada octombrie 2017 – septembrie 2019), destinatare fiind statele europene membre UE și NATO cele mai vulnerabile în fața influenței ruse, dar și cele cu „aspirații” eurocomunitare și euroatlantice, cum ar fi Republica Moldova, Ucraina sau chiar Kosovo, relatează Profit.ro

Suma respectivă va fi alocată așa-numitului Fond pentru Contracararea Influenței Ruse (Countering Russian Influence Fund – CRIF).

„Sume din Fondul pentru Contracararea Influenței Ruse vor fi utilizate pentru implementarea eficientă a următoarelor obiective, prioritizate în această ordine și în funcție de disponibilitatea fondurilor: 1) Pentru asistență în protejarea infrastructurilor critice și a mecanismelor electorale de atacuri cibernetice în următoarele țări: (A) Țări care sunt membre NATO sau UE și despre care secretarul de stat al SUA (în prezent Rex Tillerson, fostul CEO ExxonMobil – n.r.) stabilește că (i) sunt vulnerabile la influență din partea Federației Ruse și (ii) nu au capacitatea economică de a răspunde cu eficiență la agresiuni din partea Federației Ruse fără sprijinul Statelor Unite; (B) Țări care participă la procesul de lărgire a NATO sau a UE, incluzând Albania, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Macedonia, Moldova, Kosova, Serbia și Ucraina”, prevede draftul de act normativ citat.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Impecabil 25 iulie 2017 at 16:45 - Reply

    Impecabil.

  2. Vic 27 iulie 2017 at 06:32 - Reply

    În R. Moldova trebuie făcute investiții care să combată propaganda rusească.

  3. view 14 iunie 2018 at 13:05 - Reply

    I simply want to say I’m beginner to blogging and absolutely savored you’re web blog. Probably I’m want to bookmark your blog . You definitely come with exceptional posts. Many thanks for sharing with us your website page.

Leave A Response »