web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

PPE și ALDE, critici dure la adresa „autocrației PDM-PSRM”. Se cere stoparea oricărei finanțări către Rep. Moldova

Liviu G. Stan 26 iulie 2017 2

 

În loc să ducă Republica Moldova pe drumul și dezvoltării și prosperității, PDM și PSRM au ales să „întărească autocrația”, se arată într-o declarație comună a Partidului Popular European (PPE) și ALDE.

Sursă foto: agora.md

Sursă foto: agora.md

Declarația este semnată de președinții celor două familii europene, Joseph Daul, liderul PPE, și Hans van Baalen, șeful ALDE.

„În ultimele luni, alianța PDM-PSRM și-a intensificat intimidările și hărțuirile la adresa oponenților politici pro-europeni, după ce PDM-PSRM, în mod deliberat, au respins recomandările Comisiei de la Veneția și au schimbat sistemul electoral”, se arată în declarația oficialilor europeni.

PPE și ALDE denunță „justiția selectivă” în cazul lui Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, adăugând că sistemul juridic din Republica Moldova este „controlat de Plahotniuc și de alianța PDM-PSRM”.

„Prin urmare, PPE și ALDE solicită instituțiilor UE, inclusiv Serviciului European de Acțiune Externă și Consiliului Europei, să facă o evaluare imediată a declinului statului de drept și standardelor democratice în Republica Moldova și să oprească cea orice finanțare din partea UE”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, Joseph Daul și Hans van Baalen cer, „cât mai curând posibil”, reevaluarea Acordului de Asociere dintre UE și Republica Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 26 iulie 2017 at 15:16 - Reply

    Dacă am avea cu adevărat formațiuni pro-europene în R.Moldova, atunci acestea ar ține cont de părerile formațiunilor politice venite din UE. Ceea ce până acum s-a dovedit că nu e cazul, partidele existente preferând să își ascundă mentalitatea și îndoctrinarea sovietică în spatele unui patriotism/statalism și auto-izolări ce amintesc mai curând de Albania comunistă sau de republicile socialiste sovietice decât de un stat european modern, cu principii îndreptate spre progres și dezvoltare. Efectele se văd deja, în timp ce Statele Baltice s-au aliniat economic, politic și militar la lumea civilizată, R.Moldova a rămas să se lupte cu „fascismul” (românesc, evident), imperialismul (occidental, că doar nu rusesc) și să decoreze soldați „pacificatori” („întâmplător” ruși).

  2. her latest blog 14 iunie 2018 at 03:17 - Reply

    I just want to mention I am just very new to blogging and actually loved your blog site. Probably I’m likely to bookmark your blog post . You definitely come with excellent articles. Kudos for sharing your website page.

Leave A Response »