web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Premieră: Festivalul Românilor de Pretutindeni, la Arad

Iulia Modiga 26 iulie 2017 0

 

Parohia Ortodoxă Arad Grădiște 1 va organiza în perioada 28-30 iulie Festivalul Românilor de Pretutindeni, la care vor participa români din Serbia (Timoc și Banatul sârbesc), Republica Moldova (Chișinău), Ucraina (Ismail, regiunea Odesa) și Ungaria. Coordonatorul festivalului este preotul Blaj Mihai Octavian.

Festivalul îți propune crearea de legături între românii din jurul granițelor României, cunoașterea vieții cotidiene și problemelor cu care se confruntă, a drepturilor și libertăților pe care le au de manifestare a identității naționale, în statele de unde provin, se menționează într-un comunicat de presă.

Pe 28 iulie, la Oficiul Parohial Arad Grădiște 1 va avea loc o conferință de presă cu tema „Viața românilor din Serbia, Basarabia și Ucraina”. Pe 30 iulie va avea loc în Arealul Bisericii Grădiște 1 evenimentul artistic „Festivalul Românilor de Pretutindeni”, care va începe cu parada portului popular cu plecare de pe esplanada Catedralei Sfânta Treime, de unde participanții vor merge în alai  spre locul de desfășurare a evenimentului, Biserica Ortodoxă Arad Grădiște 1, unde va continua spectacolul. În cadrul spectacolului, pe lângă oaspeți, vor evolua ca invitați speciali artistul Marius Ciprian Pop, acompaniat de orchestra Rapsozii Zărandului condusă de către maestrul Petrică Pașca. Organizarea acestui eveniment este sprijinită de Arhiepiscopia Aradului și Consiliul Județean Arad.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »