web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Adio, chermeză transnistreană! Artiști și politicieni ruși, reținuți pe Aeroportul din Chișinău

Liviu G. Stan 28 iulie 2017 2

 

Mai mulți politicieni și artiști ruși care urmau să participe la ceremoniile organizate de administrația separatistă de la Tiraspol cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova susține că aceștia nu au putut să justifice scopul vizitei, iar oficialitățile ruse și cele transnistrene se declară indignate de acest incident, relatează Radio Chișinău.

Artiștii au fost reținuți timp de mai multe ore pe Aeroportul Internațional Chișinău și riscă să fie expulzați, transmite TASS, în delegație fiind prezent și deputatul în Duma de Stat a Federației Ruse Pavel Șperov, potrivit publicației „Parlamentskaia Gazeta”.

„La ieșirea din avion, am fost imediat conduși într-o mașină specială și duși la serviciul de securitate al aeroportului, unde timp de o oră și jumătate au încercat să afle care este scopul vizitei noastre. Ne-au spus că, în legătură cu cea de-a 25 aniversare de la înființarea misiunii de pacificare a Rusiei pe malurile Nistrului, vom fi expulzați și că acesta este dispoziția Guvernului Republicii Moldova”, susțin artiștii ruși.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care urmează să ajungă vineri într-o vizită la Chișinău și, mai apoi, în regiunea transnistreană, a cerut Ambasadei ruse din Republica Moldova să intervină de urgență pentru a soluționa acest incident.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. EuRo 28 iulie 2017 at 11:26 - Reply

    ” 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană”
    Chiar nu vă este deloc rușine de această formulare plină de falsuri grosolane? Cei 25 de ani de ocupație rusă voi așa îi vedeți ?

  2. ” 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană” 28 iulie 2017 at 11:39 - Reply

    ” 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană”
    O formulare care rimează straniu și nefericit cu „istoria moldovenilor”, „limba moldovenească” și „poporul moldovenesc” aduse aici în dar de „trupele eliberatoare”, azi „trupe pacificatoare”.

Leave A Response »