web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Chișinăul cere trupelor ruse să renunțe la exercițiul care prevede forțarea Nistrului

Iulia Modiga 28 iulie 2017 2

 

Autoritățile de la Chișinău le solicită trupelor ruse cantonate în regiunea transnistreană să renunțe la un exercițiu militar care prevede forțarea râului Nistru.

Sursă foto: karadeniz-press.ro

Sursă foto: karadeniz-press.ro

Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) care află în regiunea transnsitreană a Republicii Moldova a început pregătirile pentru un exercițiu militar ce prevede forțarea râului Nistru. Exercițiul militar ar urma să se desfășoare la sfârșitul acestei luni, cu implicarea a 50 de militari, tehnică de luptă, inclusiv blindate”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Reintegrare de la Chișinău.

Potrivit comunicatului, ”acțiunile unilaterale programate de GOTR ar putea distorsiona și compromite operațiunea de pacificare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Informația despre operațiune a fost publicată pe site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Atribuțiile declarate ale GOTR nu prevăd traversarea obstacolelor de apă, în special, în Zona de Securitate, pe perimetrul căreia este situată şi albia râului Nistru, se mai arată în comunicatul Biroului de Reintegrare.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei Unificate de Control, reprezentanţii Republicii Moldova au făcut apel către toate delegaţiile, ca pe timpul concediului estival, să se abţină de la acțiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situației în perimetrul Zonei de Securitate. „Cu toate acestea, reprezentanții transnistreni și ai Federației Ruse în CUC, ignorând apelul şi manifestând dezacord cu cele menţionate, se împotrivesc să-și asume responsabilitatea de a evita, pe perioada vacanţei, provocările în Zona de Securitate”, se mai arată în comunicat.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Rom\n 28 iulie 2017 at 12:50 - Reply

    Rușii fac ce vor, aș văd ei independența, statalitatea, și suveranitatea altor state. Iar dacă acestea încearcă să se opună, imediat devin „fasciste” și în orice moment sunt pasibile de „eliberare”.

  2. mereu Român 28 iulie 2017 at 14:22 - Reply

    Și ca în totdeauna de 25 de ani încoace, veștile bune pentru R.Moldova vin din România. Vicepremierul rus Rogozin a fost întors din drum, nepermițându-i-se survolarea spațiului aerian românesc.

Leave A Response »