web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Primarii de Oancea și Cahul vor să facă Mica Unire

Iulia Modiga 31 iulie 2017 1

 

Primarii de Oancea (județul Galați) și Cahul consideră că doar Mica Unire, după modelul consacrat de Ion Roată, poate asigura bunăstarea în localitățile lor.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Victor Chiriloaie și Nicolae Dandiș au discutat în cadrul unei întrevederi care a avut loc la sediul Primăriei Cahul despre punerea bazelor unei înfrăţiri între cele două localităţi precum şi identificarea domeniilor de colaborare în vederea accesării de fonduri europene, relatează Adevărul.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere de pe ambele maluri ale Prutului este principalul punct care va fi trecut în cadrul unui viitor proiect pe care cele două unităţi administrative îl vor depune împreună pentru a beneficia de finanţare de la Uniunea Europeană.

Oancea şi oraşul Cahul beneficiază de acestă poziţionare avantajoasă, într-o zonă de interes pentru locuitorii ambelor ţări. Români sau moldoveni, cu toţii circulăm pe drumurile dintre cele două localităţi şi este necesar să asigurăm cetăţenilor condiţii optime de trafic rutier. Cred eu că acest proiect, pe care vrem să-l depunem cu prietenii de la Cahul, va deschide drumul către mai multe oportunităţi de dezvoltare în acestă zonă”, a declarat Victor Chiriloiae, primarul comunei Oancea.

Oraşul Cahul are tot interesul să dezvolte infrastructura rutieră alături de fraţii din Oancea, pentru că rezultatul va fi benefic pentru toţi. Avem mulţi profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi care trec graniţa de mai multe ori pe săptămână pentru a ajunge la Cahul să predea, sunt cetăţenii din judeţul Galaţi care vin în Moldova să facă cumpărături, dar şi moldovenii care trec în Galaţi pentru a-şi vinde produsele. Dacă infrastructura rutieră este bine pusă la punct, atunci multe oportunităţi economice pot să se dezvolte în zonă”, a spus Nicolae Dandiş, primarul de la Cahul.

Edilii au luat în calcul să lucreze în comun proiecte privind asfaltarea drumurilor, extinderea reţelelor de apă şi de canalizare, dar și organizarea de evenimente culturale.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. De la Nistru pân' la Tisa .. 31 iulie 2017 at 09:49 - Reply

Leave A Response »