web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ministrul Justiției de la Chișinău, întrevedere cu președintele Curții Constituționale de la București

Iulia Modiga 31 iulie 2017 1

 

Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Curților Constituționale din România, Ucraina și Germania, aflați în vizită la Chișinău cu ocazia sărbătorii Zilei Constituției. 

 

 

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale din România, a precizat că, în contextul reformelor, este prioritară calitatea actelor legislative și nu viteza elaborării lor. „Să nu acceptați presiunea Parlamentului sau Guvernului de a face legi peste noapte. Sunt prioritari cei cărora le este adresată legea”, a susținut oficialul și a reiterat rolul justiției constituționale pentru asigurarea respectării prevederilor Legii Supreme, a drepturilor fundamentale în consolidarea democrației și progresului social.

Atunci când expertizăm un proiect de lege încercăm să anticipăm corespunderea acestuia cu normele Constituției. Totodată, conștientizăm consecințele unor inițiative de modificări ale legislației într-un context greșit”, a spus ministrul Justiției de la Chișinău.

Constituția Republicii Moldova a fost adoptată pe 29 iulie 1994.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »