web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

GOTR nu încetează cu exercițiile militare în regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 1 august 2017 5

 

Trupele ruse care staționează ilegal în regiunea separatistă transnistreană continuă exercițiile militare, transmite postul rusesc de televiziune Zvezda.

Sursă foto: jurnalul.rp

Sursă foto: jurnalul.ro

Militarii ruși execută exerciții de apărare pozițională și mobilă. O atenție deosebită este acordată conducerii unităților din subordonare de către comandanții companiilor din cadrul Grupului Operațional de Trupe Ruse (GOTR) și coordonării acțiunilor acestora cu pacificatorii, susține sursa citată.

Următoarea etapă va fi dedicată coordonării acțiunilor unui batalion de infanterie motorizată în cadrul contingentului militar rusesc al trupelor de pacificare.

În etapa finală, de testare a pregătirii unităților militare pentru serviciu la posturile de pacificatori din Zona de Securitate de-a lungul Nistrului, la începutul lunii octombrie, sunt planificate menevre pe teren.

Gvernanții de la Chișinău au protestat în repetate rânduri în legătură cu desfășurarea unor exerciții militare organizate de comandamentul trupelor ruse din Transnistria, adesea în colaborare cu forțele militare ale regimului separatist de la Tiraspol, acestea fiind însă constant ignorate de autoritățile de la Moscova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. Trupele ruse în asentimentul lui Dodon ... 1 august 2017 at 10:08 - Reply

  De această dată nu veți mai auzi nici un protest din partea lui Dodon, va fi liniște deplină. Pentru Dodon nimic nu se compară cu suferința prilejuită de autoritățile Uniunii Europene care au blocat zborul bunului său amic Dimitri Rogozin către Transnistria via Republica Moldova. Bineînțeles, momentul nu a fost ratat de președintele ales spre a-i pune din nou la punct pe „romînași” (cum îi place lui să își etaleze statalitatea, neutralitatea și mai ales in/cultura). Cu un bagaj de cunoștințe la nivelul anilor de stalinism, Igor Dodon ar rămâne repetent atât la Limba Română cât și la Istoria Românilor, dacă ar susține un examen corect. Iar faptul că acest individ rudimentar, gata să instige la război civil în societate dacă interesele personale i-o cer, a promovat aceste examene, ridică încă odată mari semne de întrebare asupra calității dascălilor și întregului sistem de învățământ din Republica Moldova.

 2. mareu Român 1 august 2017 at 10:50 - Reply

  Cât despre in/cultura lui Dodon,, acest individ nu există din punct de vedere intelectual, este nul. Nici măcar nu poate fi comparat cu alți oameni, niște anonimi ce impresionează prin felul în care gândesc, se exprimă, oameni care nu s-au visat niciodată premieri, lideri politici sau președinți ai Republicii Moldova și a căror măreție se identifica doar cu dorința de rămâne ceea ce s-au considerat a fi din totdeauna: Români.
  https://www.youtube.com/watch?v=9a4RFe2qM5k

 3. mereu Român 1 august 2017 at 11:12 - Reply

  Cât de vechi este numele de România/român (și derivatele lor) ? Este greu de spus, rădăcinile pierzându-se în negura veacurilor. Dar sigur este că am fost aici din totdeauna.
  https://www.youtube.com/watch?v=sldEtJeieBc

 4. EuRo 1 august 2017 at 13:08 - Reply

  https://www.youtube.com/watch?v=RQ2zDI6YdXI
  Privind comparativ discursul lui Dodon, cu discursul lui Voronin din Aprilie 2009, ele sunt identice. DE data aceasta incultul bolșevic Dodon este nemulțumit că forțele de ordine nu au intervenit în forță după modelul democrației rusești a cărei susținător declarat este. Iar mai apoi, amenință cu războiul civil, mobilizându-și adepții împotriva a tot ce nu este rusofil în R.Moldova.În aprilie 2009 au murit oameni. Acum adepții Rusiei pregătesc din nou aceleași scenarii. Poate că acest rău care se întâmplă va deschide ochii măcar în cel de al 12-lea ceas celor abilitați cu legea în R.Moldova și vor interzice partidele totalitare, partide ce militează deschis pentru refacerea URSS apărând interesele Rusiei împotriva…lumii întregi.

 5. EuRo 1 august 2017 at 13:22 - Reply

  Așa-zisul statalist Igor Dodon sfidează decizia Curții Constituționale cu privire la limba română pe care o vorbim, pretinzând că vorbește moldovenește. În realitate vorbește cu greșeli gramaticale, indiferent de propoziția pe care transpiră să o rostească. Încălcarea unei decizii a Curții Constituționale trebuie sancționată imediat, altfel se creează precedente periculoase. Faptul că Igor Dodon „știe mai bine” decât Academia Moldovei dar și decât Curtea Constituțională, faptul că același individ sus numit încearcă să concentreze în mâinile sale tot mai multă putere discreționară, inclusiv politică, sunt niște semnale de alarmă care trebuie luate în seamă până nu va fi prea târziu. Însăși faptul că este un admirator declarat al lui Viktor Ianukovici, dar și un promotor activ al pretențiilor Rusiei asupra Crimeei, Donbasului și Transnistriei, sunt motive ca acest individ să fie suspendat, internat la ospiciu pentru a fi studiat de medici, iar dacă este declarat în deplinătatea facultăților mintale, să fie imediat arestat pentru toate infracțiunile de mai sus.

Leave A Response »