web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Elevi din Strășeni, în tabăra „Acasă la noi” din Alba Iulia

Iulia Modiga 1 august 2017 0

 

Elevi din Strășeni participă la tabăra de cultură și civilizație „Acasă la noi” din Alba Iulia. Marți, aceștia sunt oaspeți ai Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. 

În prima parte a zilei, elevii au vizitat biblioteca și expoziția de artă tradițională și carte de etnografie și folclor organizată de instituție cu acest prilej. În expoziție sunt expuse câteva lucrări reprezentative de artă ale meșterilor populari din județul Alba și o donație de carte de etnografie făcută de prof. univ. dr. Ilie Moise, unul dintre cei mai importanți cercetători etnografi ai României contemporane. Tot în cursul dimineții de marți elevii din Strășeni au vizitat Muzeul Național al Unirii și alte obiective culturale și istorice din perimetrul Cetății Alba Carolina.

Începând cu orele 18:00 pe esplanada Sălii Unirii va avea loc lansarea cărții cu titlul „În umbra iubirii”, autoare Cazan Viorica și spectacolul folcloric susținut de Ansamblul „Siret” din Strășeni. Programul zilei se va finaliza cu un schimb de materiale de promovare între instituțiile implicate în organizarea și derularea acestui proiect și oaspeții din Republica Moldova, relatează Alba24.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Organizatorul Taberei ,,Acasă la noi” este Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” din Sebeș.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »