web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cum au reacţionat politicienii ruşi la declararea lui Rogozin persona non grata în Rep. Moldova

Liviu G. Stan 2 august 2017 1

 

Decizia Guvernului de la Chișinău de a-l declara pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă în Republica Modova a provocat, la scurt timp, reacții din partea parlamentarilor de la Moscova.

Sursă foto: ziarulnational.md

Sursă foto: ziarulnational.md

În timp ce unii califică acest gest autorităților de la Chişinău drept „ciudat și nechibzuit”, alții cer aplicarea unor sancțiuni similare la adresa demnitarilor Republicii Moldova.

„Asemenea decizii arată ciudat. Probabil, unii reprezentanți ai politicii moldovenești nu sunt bântuiți de exemplul mentorilor lor spirituali de la Washington, care încalcă regulile general acceptate ale relațiilor internaționale”, a declarat Dmitri Novokov, vicepreședintele comisiei pentru relații externe din Duma de Stat, citat de RIA „Novosti”.

La rândul său, vicepreședintele comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federaţiei, Frants Klintsevich, a spus că Rusia va trebui să ia contramăsuri în legătură cu decizia de a-l declara pe Rogozin persona non grata în Republica Moldova, adăugând că ar putea fi aplicate atât sancțiuni personalizate, cât și sancțiuni economice, relatează „Rossiiskaia Gazeta”.

Mai mult decât atât, parlamentarul rus îi sugerează lui Igor Dodon „să ia decizii și să schimbe puterea executivă”.

Guvernul de la Chișinău a adoptat în ședința de miercuri, 2 august, o decizie prin care îl declară pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Rusia, quo vadis ? 2 august 2017 at 22:30 - Reply

    Relațiile internaționale nu înseamnă anexări și nici amputări teritoriale. Cât despre „mentorii spirituali de la Washington”, felul în care folosesc această expresie rușii lasă să se înțeleagă că ar fi ceva de rău. Dar nu e de rău, e de bine. De rău e că Rusia vrea să se poarte pretutindeni în lume ca în propria ogradă… Și de-ar fi ordine în acea ogradă, dar vai … Și atunci cu ce ar putea să facă Rusia să-i fim adepți ? O țară bogată în resurse naturale și umane, dar bântuită de sărăcie, din care se aude tot mai amenințător pentru cine nu se supune, zăngănit de arme. O așa Rusie , resuscitată parcă din anii negrii ai stalinismului, nu poate să se bucure de admirația nimănui, nici măcar a propriilor cetățeni. Cu atât mai puțin din partea lumii civilizate a secolului XXI.

Leave A Response »