web analytics

Prognoza de weekend în Țară: Cod verde de basarabeni

Iulia Modiga 4 august 2017 3

 

Peste 500 de basarabeni vizitează în acest final de săptămână cele mai cunoscute obiective turistice din București, Iași, Oradea, Arad, Târgoviște, și descoperă Transfăgărășanul. Participanții la programul „Cunoaște-ți Țara” sunt întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale în fiecare oraș în care ajung.

 

Programul național <<Cunoaște-ți Țara>> este destinat basarabenilor care trec pentru prima dată Prutul. Știm că în Republica Moldova, pe fondul vitregiilor de ordin istoric, populației i-a fost fost limitat accesul la munte și la mare, la mănăstiri și castele, iar contactele cu oamenii din dreapta Prutului au fost condiționate de trecerea graniței administrative. Cu ajutorul partenerilor din întreaga țară, încercăm să reparăm această nedreptate și să oferim posibilitatea tuturor basarabenilor să își cunoască Țara”, a declarat Alexandru Rotaru, președinte executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, responsabil de programul „Cunoaște-ți Țara”.

Organizatorii anunță printr-un comunicat de presă că unele dintre cele nouă autocare de basarabeni vor ajunge în destinații precum Curtea de Argeș, Barajul Vidraru, Bâlea Lac, Cetatea Oradea și Muzeul Țării Crișurilor, altele vor vizita Palatul Culturii din Iași, Cheile Bicazului și Lacul Roșu, dar și Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Muzeul de Artă, Mănăstirea Stelea și Mănăstirea Dealu. În București, participanții la excursia de trei zile vor vedea Centrul Vechi, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, iar în ultima zi vor ajunge pe Valea Prahovei, unde vor avea acces la Castelul Peleș și vor vizita Mănăstirea Caraiman.

Programul național „Cunoaște-ți Țara” se află la cea de-a doua ediție. În 2017, peste 40.000 de basarabeni au vizitat timp de câte trei zile cele mai cunoscute atracții turistice din toate regiunile țării. Anul acesta, în cadrul tururilor sunt așteptați să ajungă în România peste 60.000 de basarabeni.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Adevărul 4 august 2017 at 11:29 - Reply

    Scopul acestor acțiuni este de a-i conștientiza pe mult încercații români basarabeni cu privire la identitatea lor, țara lor, limba lor, și se adresează tuturor românilor basarabeni, inclusiv celor care acum nu cred, pentru că nu cunosc. Adevărul fiind al nostru, scopul este de a-l promova în rândurile celor care nu îl cunosc. În final, unii vor fi salvați pentru nemul românesc. Nu toți. Dar trebuie încercat cu toți, nimeni nu trebuie privat dă a-și cunoaște nemul, rădăcinile, astfel încât, la final, decizia să îi aparțină în exclusivitate și mai ales în cunoștință de cauză. România este asemenea multor alte state, imună la propaganda rusească. Iar dacă reușim să transmitem această imunitate și românilor basarabeni, arunci propaganda rusească din R.Moldova va fi ineficientă,indiferent de felul de propagare. Adevărul trebuie cunoscut de toți, acesta este scopul final.

  2. Ellapet 11 iunie 2018 at 01:32 - Reply

    Latente Propecia cialis 20mg price at walmart Usa Levitra

  3. page 14 iunie 2018 at 04:41 - Reply

    I simply want to mention I am all new to blogs and seriously liked this page. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely come with amazing articles and reviews. Thank you for revealing your webpage.

Leave A Response »