web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cum sifonează banii Moscovei “pacificatorii” ruşi din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 6 august 2017 0

 

O anchetă a portalului newsland.com relevă că, din 2014 şi până în prezent, au fost spălaţi 3,6 milioanede dolari  din fondurile pe care Federaţia Rusă le alocă „Misiunii de pacificare” și trupelor ruse (GOTR) din regiunea transnistreană, relatează Deschide.md.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Sursă foto: telegrafonline.ro

Maşinăria de spălat bani? Hotelul “Prietenia” din Tighina. Metoda? Comandaţii pacificatorilor încheiau contracte fictive cu hotelul, care prevăd chirii de zece ori mai mari decât cele practicate în mod curent. Altfel spus, în loc de 100 sau 200 de dolari, conform tarifelor, responsabilii din GOTR treceau în documente 1.000 de dolari.

În regiunea separatist din stânga Nistrului, se află circa 1700 de militari. 250 dintre ei sunt ofiţeri şi plutonieri. Moscova le alocă lunar acestora, pentru chirii, câte 950 sau, după caz, 1.200 de dolari.

Portalul citat susţine că soldații ruși ar fi acuzat de nenumărate ori spălarea de către comandaţi a banilor defalcaţi de Ministerul rus al Apărării. Ei se plâng că sunt constrânşi de către superiori să semneze contracte de arendare a camerelor în hotelul „Prietenia”, al cărui proprietar este  Vitali Bondari, deputat în așa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol.

Conform sursei, în hotel ar locui circa 120 de pacificatori. Deşi în contracte e prevăzută suma de 1000 de dolari pentru chiria lunară, ei achită, efectiv, în medie câte 150 de dolari. Diferența, înmulţită cu numărul de personal, ajunge la suma de 100.000 de dolari pe lună, bani spălaţi în acest fel.

Citiţi aici restul anchetei.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »