web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Meșteri populari din Rep. Moldova, participanți la Târgul Creatorilor Populari din România

Iulia Modiga 10 august 2017 0

 

Peste 120 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale României, dar și din Republica Moldova vor fi prezenți în perioada 11 – 15 august la Muzeul ASTRA pentru a participa la Târgul Creatorilor Populari din România. 

Sursă foto: roatamare.com

Sursă foto: roatamare.com

,,Ediția din acest an a Târgului Creatorilor Populari este o dovadă clară a continuității culturale pe care Muzeul ASTRA o oferă la capitolul meșteșuguri tradiționale. În cadrul evenimentului vom avea în premieră foști laureați ai Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Artistice Tradiționale care au devenit meșteri populari, restauratori sau instructori pentru alte generații. Vor fi prezenți pentru prima dată, acum, alți meșteri din județul Sibiu care au fost identificați anul acesta în urma unei campanii de repertoriere a patrimoniului imaterial”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA, citat de LONews.

Încă din anul 1983, evenimentul reunește meșteri populari care au învățat tainele meșteșugurilor tradiționale de la strămoși și încearcă în prezent să le ducă mai departe. Acest târg este cunoscut și sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, întrucât se încheie chiar în ziua marii sărbători.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »