web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Afacerea cetățeniilor acordate de Rep. Moldova, în atenția presei americane

Iulia Modiga 10 august 2017 1

 

Publicația americană Washington Post relatează că Guvernul Republicii Moldova a fost criticat de un grup anticorupție că oferă cetățenie străinilor care ar urma să investească anumite sume de bani în stânga Prutului.

Sursă foto: unimedia.info

Sursă foto: unimedia.info

Potrivit unui amendament al Legii cetățeniei, persoanele care investesc peste 100.000 de euro, cumpără proprietăți imobiliare sau împrumută statului până la 250.000 de euro timp de cinci ani, pot obține fără alte condiții cetățenia Republicii Moldova. „Aşa vrea Guvernul să strângă fonduri într-una dintre cele mai sărace țări din Europa, unde salariul mediu lunar este de 315 de dolari”, scrie Washington Post.

Expertul economic Veaceslav Negruța a declarat pentru sursa citată că în acest mod s-ar putea „legaliza banii murdari” în fosta republică sovietică, unde corupția este endemică.

Mai mulți analiști spun că legea ar putea permite cetățenilor din Rusia și alte foste state sovietice să călătorească liber în Uniunea Europeană”, conchide sursa citată.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Un paradis fiscal aducător de sărăcie 10 august 2017 at 17:10 - Reply

    Această tentativă de creare a unui paradis fiscal este specifică statelor de tip mafiot, unde proveniența banilor nu contează, doar numărul lor. Această situație trebuie pusă în legătură inclusiv cu dispariția miliardului de euro, nefiind nimic întâmplător. Totul se leagă, inclusiv interesul general al clasei politice care se rotește la putere, de a se pierde evidența acestor bani.

Leave A Response »