web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Deputat PMP, la Izvoru Mureşului: Programul „Cunoaşte-ţi Ţara”, fundamental pentru Reunirea celor două state româneşti

Liviu G. Stan 14 august 2017 0

 

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei parlamentară pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, spune că programul „Cunoaşte-ţi Ţara” este fundamental pentru reunificarea României şi a Republicii Moldova.

 

“Programul Cunoaşte-ţi Ţara este fundamental pentru Reunirea celor două state româneşti. El trebuie asumat de statul român. Un model similar funcţionează şi în Israel”, a declarat Constantin Codreanu la Universitatea de Varăm Izvoru Mureşului pentru românii de pretutindeni, ediţia a XV-a, care a debutat luni, 14 august.

Programul național „Cunoaște-ți Țara”, derulat de Acţiunea 2012, se află la cea de-a doua ediție. În 2016, peste 40.000 de basarabeni au vizitat timp de câte trei zile cele mai cunoscute atracții turistice din toate regiunile României. Anul acesta, în cadrul tururilor sunt așteptați să ajungă în România peste 60.000 de basarabeni.

“Îmi pare sincer rău că nici la Palatul Victoria, nici la Palatul Cotroceni nu se înțelege necesitatea implicării consistente instituțiilor respective la organizarea acestui dialog între statul român și românii din jurul României. Mă bucur că începem lucrările Universității cu tema fundamentală a acestui moment pentru români și pentru România – ReUnirea”, a scris pe Facebook deputatul PMP.

Lucrările Universităţii de Vară Izvoru Mureşului se desfăşoară până vineri, 18 august. Ediţia de anul acesta are loc sub genericul: „De la prima Unire la Marea Unire. România şi românii de pretutindeni, încotro?”

Panel-ul primei zile a avut ca temă: “Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv național al românilor pentru 2018. Evoluții geopolitice și interesul național românesc”.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »