web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Banca Mondială, 20 de milioane de dolari pentru Rep. Moldova

Liviu G. Stan 23 august 2017 0

 

Cetățenii Republicii Moldova vor avea posibilitatea să acceseze servicii administrative guvernamentale mai eficiente și de o calitate sporită, susține Guvernul de la Chișinău. Acest lucru va fi posibil datorită unei finanțări de 20 milioane de dolari pentru proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, care a fost aprobat pe 22 august de către Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale, relatează IPN.

Sursă foto: flux.md

Sursă foto: flux.md

Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Mondiale în Republica Moldova, accesul limitat la serviciile guvernamentale a contribuit la excluziunea socială pentru mai multe persoane, la mai puține oportunități și un nivel de viață redus – în special în localitățile rurale și izolate.

Pentru a face față acestor provocări, Guvernul, cu sprijinul Băncii Mondiale, intenționează să modernizeze serviciile sale administrative și să ofere un model de prestare a serviciilor cu accent sporit pe cetățeni.

Agențiile guvernamentale și ministerele de resort vor beneficia, de asemenea, de asistență tehnică pentru reingineria și digitizarea serviciilor, precum și pentru conformitatea capacităților instituționale. Cetățenii și afacerile locale vor obține beneficii directe, dedicând mai puțin timp, eforturi și resurse în accesarea serviciilor guvernamentale esențiale.

Proiectul corespunde priorităților de reducere a sărăciei și promovare a prosperității partajate în Republica Moldova, identificate în Diagnosticul sistematic de țară din 2016 al Băncii Mondiale, și obiectivelor Strategiei de reformă a administrației publice în Moldova pentru perioada 2016-2020.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste 1 miliard de dolari  au fost alocați pentru aproximativ 60 de operațiuni în Republica Moldova. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 9 proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 358,5 milioane de dolari. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, administrarea fiscală, educația, drumurile, asistența medicală, agricultura, adaptarea la schimbările climatice și altele.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »