web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Blocul Unității Naționale: „Dodon antagonizează societatea, exploatând subiectele identitare”

Liviu G. Stan 23 august 2017 1

 

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, spune într-un interviu pentru RFI că Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, „neavând alte mesaje pertinente pentru propriii alegători, încearcă să continue antagonizarea societății, exploatând subiectele identitare”.

Leașcenco face referire la declarațiile recente ale liderului de la Chișinău, care a declarat, în cunoscuta sa retorică moscovită, că unionismul este o „ideologie antistatală poate cauza conflicte sociale, etnice și poate genera tendințe separatiste, în caz că unionismul va deveni un curent promovat oficial”.

„Igor Dodon, atunci când spune că va interzice unionismul, își asumă niște obiective care nu țin de competența sa. El nu are asemenea atribuții, iar dreptul la libera exprimare și întrunire nu au fost anulate de nimeni, acestea fiind în Constituția R.Moldova. Igor Dodon continuă să se comporte ca un președinte de partid, este liderul PSRM și continuă să fie în campania electorală”, susține președintele Blocului Unității Naționale (BUN), coaliție din care face parte un grup de asociații civice printre care Tinerii Moldovei, Acțiunea 2012, Forumul Democratic al Românilor din R.Moldova, Asociația Unirea – ODIP.

„R.Moldova este măcinată de o criză identitară profundă, iar la fiecare ciclu electoral, politicienii încearcă să exploateze aceste mituri false și de fapt, să transfere lupta politică în una geopolitică, făcând abstracție de problemele cu care se confruntă cetățenii. Având un asemenea neprieten sau atacator, Dodon nu face decât să dea un plus valoare mișcării unioniste, care este una a unor oameni sinceri, a unor oameni care au o dragoste necondiționată față de acest pământ, care vor ca toți cetățenii R.Moldova să trăiască mai bine într-o țară întreagă”, afirmă președintele Blocului Unității Naționale.

Între timp, o sută de asociații civice, grupuri de inițiativă din Republica Moldova și România, dar și diaspora au creat Alianța pentru Centenar.

„Anul Centenarului ne obligă practic să salvăm oamenii din ghearele statului R.Moldova, care a ajuns să fie periculos pentru proprii cetățenii. Statul R.Moldova este unul falimentar, iar 2018 – anul Centenarului, a adunat lumea bună, iar primul pas spre coagularea forțelor unioniste, a fost crearea Alianței pentru Centenar. BUN a venit cu inițiativa formării unui Fond al unirii. Prin intermediul acestui Fond, vom alimenta toate proiectele unioniste, toate obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul 2018. Obiectivele noastre sunt pragmatice. Avem nevoie de proiecte concrete care vor implica cetățenii. Am avut un congres la care au participat în jur de o mie de primari, atât din România, cât și din R.Moldova. Procesul de înfrățire este unul accelerat. Duminica trecută, în Parlamentul de la București, am asistat la procesul de înfrățire a încă a șapte localități”, mai spune Ion Leașcenco.

Totodată, președintele Blocului Unității Naționale a ținut să precizeze că „toate proiectele sunt înafara celor guvernamentale, întrucât și statul român are proiecte de Centenar”.

„Este un semnal bun că în România există o masă critică de 70 la sută care susține reunificarea țării .Speranța și dorința noastră este ca la finalul anului 2018, care este și unul electoral, unioniștii să ajungă în majoritatea parlamentară, astfel încât să spulberăm mitul că unioniștii ar obține doar două la sută din voturile alegătorilor. Să demonstrăm că suntem mulți și puternici”, a subliniat președintele BUN.

Organizațiile reunite în Alianța pentru Centenar, vor desfășura mai multe acțiuni în anul 2018: „Spre exemplu, Mișcarea Civică ”Tinerii Moldovei” și-a propus să lanseze o Hartă interactivă Unionistă, unde vor fi incluși toți unioniștii, toate persoanele care sunt favorabile ideii unirii, atât din R.Moldova, cât și din România. De asemenea, va fi organizat un marș unionist de amploare pentru marcarea Centenarului 2018. Cetățenii vor porni, pe jos, din Alba-Iulia și vor veni la Chișinău, vor uni cele două mari orașe, astfel va fi un omagiu pentru martirii, pentru oamenii care au suferit și au luptat pentru unificarea țării. Am putea spune că va fi un marș de sacrificiu. De asemenea, este un marș plin de simbolism”, a conchis Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. EuRo 23 august 2017 at 16:45 - Reply

    Separatismul este promovat de ideologia moldovenistă care încearcă să pună granițe între frați. Unionismul, dimpotrivă, militează pentru unitatea neamului românesc. Igor Dodon să treacă mai întâi pe la școală și abia apoi să vorbească. Cum a trecut clasele primare aista, domnilor ? Cu așa cunoștințe despre istoria și limba noastră ar fi trebuit lăsat repetent pe viață.
    Cine este Igor Dodon ? În primul rând este o pată pe obrazul școlii moldovenești.

Leave A Response »