web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Veteranii războiului de pe Nistru cer ca Dodon să fie pus sub acuzare

Liviu G. Stan 30 august 2017 3

 

Republica Moldova își pierde vigilența și capacitatea de apărare a teritoriului, constată conducerea Asociației Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina, relatează Deschide.md

Marți, 29 august, într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Anatolie Caraman, a dat citire unei decizii adoptate de către Consiliul de administrație Tiras-Tighina, cu privire la situația social-politică din Republica Moldova.

Conducerea Asociației Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina susține că Igor Dodon a trecut orice măsură și este timpul ca Parlamentul „să îl pună sub acuzare”.

Anatolie Caraman spune că, pe parcursul celor 26 de ani de independență, Republica Moldova a fost controlată de serviciile secrete de spionaj rusești și mijloacele propagandistice de presă ale imperiului rus. Membrii asociației cer premierului Pavel Filip şi președintelui Parlamentului, Andrian Candu, să inițieze procedura de pregătire a rezerviștilor pentru apărarea statului, remarcând că forțele militare rusești care staționează în stânga Nistrului „sunt gata să ocupe și astăzi Chișinăul”.

„În societate se vorbește că forțele separatiste se pregătesc de război împotriva noastră, s-au pregătit 26 de ani, în prezent sunt gata de acțiuni. Actuala guvernare contează numai pe structurile de forță active ale statului. Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și SIS sunt bine pregătite, dar nu este suficient. Cerem ca, în caz de necesitate, să fie pregătit cadrul legal pentru a cere ajutor de la UE și NATO”, se precizează în declarație.

Ion Savin, unul dintre membrii Consiliului de administrație al asociației, a amintit că, în această vară, unități militare ruse, alături de cele ale regiunii transnistrene, au desfășurat exerciții militare pe malul stâng al Nistrului.

„La aplicațiile militare ruse și separatiste în mașinile blindate era și un preot. La acțiunile militare din Donețk și Lugansk, așa-zișii voluntari ruși și separatiști erau binecuvântați la lupte de un preot. Este vorba de un scenariu asemănător”, a remarcat Ion Sava.

Sergiu Tătaru, un alt membru al Consiliului de administrație Tiras-Tighina, a remarcat că președintele Igor Dodon este „pericolul numărul unu al Republicii Moldova”, deoarece susține separatismul.

„Nu vom permite ca el să facă fărădelegi în acest stat, vom sta strajă la hotare, așa cum ne-a lăsat cuvânt marele domnitor Ştefan cel Mare”, a spus veteranul.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Dura lex sed lex 30 august 2017 at 15:07 - Reply

    S-au strâns suficiente dovezi cu privire la atitudinea sus-numitului Igor Dodon, atitudine incompatibilă cu funcția deținută. Dintre multele acuzații ce i se pot aduce, una singură este suficientă: Trădare de țară. Dar oare, Legea este suficient de matură în Republica Moldova încât să poată fi pusă în aplicare ? Orice ezitare acum, în aplicarea legii, orice amânare, nu vor face decât să apropie în mod inevitabil un moment conflictual, pe modelul aprilie 2009, sau poate și mai grav. Iată de ce, aplicarea legii este singura cale de a dezamorsa aceste tensiuni în creștere ale societății moldovenești.

Leave A Response »