web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce mesaj a transmis președintele României autorităților de la Chișinău

Iulia Modiga 30 august 2017 1

 

Președintele României Klaus Iohannis a declarat miercuri la Reuniunea Anuală a Diplomației Române că eforturile României depuse în sprijinul Republicii Moldova se vor amplifica în măsura în care guvernul de la Chișinău va implementa reformele necesare.

Sursă foto: evz.ro

Sursă foto: evz.ro

Iohannis a catalogat ideea integrării europene a Republicii Moldova drept „complicată”.

În ceea ce privește vecinătatea imediată, vă reamintesc prioritatea permanentă a României, pe care o reprezintă dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, o temă complicată. Vom continua politica de sprijin al drumului european al Chișinăului, inclusiv prin consolidarea instituțiilor democratice, proiectele bilaterale de interconectare strategică și cele cu beneficii directe pentru cetățenii din Moldova. Acest efort al României va fi dezvoltat, ca și până acum, pe baza asumării sincere și a implementării de către Guvernul Republicii Moldova a reformelor cheie de care este nevoie”, a spus șeful de stat.

Klaus Iohannis a vorbit despre interesele românilor de pretutindeni și a subliniat necesitatea acordării unei mai mari atenții apărării drepturilor acestora din partea diplomaților români.

Vă îndemn (…) ca în toată activitatea diplomatică pe care o desfășurați să promovați continuu și ferm valorile democratice ale statului de drept. (…) Vă rog să acordați cea mai mare atenție apărării cu maximă strictețe a drepturilor și intereselor românilor de pretutindeni. Români trăiesc peste tot, dar între diferitele grupuri ale Diasporei există diferențe esențiale. Sunt români care au legături istorice vechi cu țara, sunt români care au plecat abia după Revoluție și fiecare țară are specificul ei cu românii de acolo. Pe mine și pe dumneavoastră trebuie să ne intereseze foarte mult și, în același fel, toți”, a punctat Iohannis, citat de Agerpres.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »