web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Alexandru Vakulovski: Basarabia e România pe 6000 de voci la Iași

Liviu G. Stan 4 septembrie 2017 2

 

Unul dintre reproșurile constante ale basarabenilor către românii de peste Prut este că nu i-ar interesa Basarabia, că li-e indiferent dacă va avea lor reunirea şi în general tot ce se întâmplă la noi. Dar, cum spune un coleg din redacţie: nu-i chiar aşa, scrie Alexandru Vakulovski într-un editorial pe Deschide.md

Foto: Cristina Zelinschi

Foto: Cristina Zelinschi

Alta e problema. Românii de peste Prut nu vor să fie Fratele cel Mare sau Fratele mai Mare, cum a fost pentru Moldova Republica Sovietică Socialistă Rusă, nu vor nici să pice în capcanele naţionalismului extrem din filmele lui Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar sau, de ce nu, ale lui Iurie Roşca de pe vremuri. Orice fel de extremism trebuie evitat, fie el de dreapta sau de stânga: ne-am ars de atâtea ori că ar fi păcat să călcăm în continuare pe greblă. Şi aşa suntem plini de cucuie.

De aici vine grija românilor de peste Prut: să nu vorbească despre basarabeni ca despre fratele mic sau neghiob, ci ca despre oricare alţi români. Suntem cu toţii creştini ortodocşi, e un dar, dacă ne-am încadra în doctrinele ortodoxe nu ar mai trebui să alegem dacă să fim de dreapta sau de stânga. Pentru că un bun creştin nu e nici de dreapta, nici de stânga.

Citiți aici articolul intergal. 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Când în numele românilor "cugetă" străinii ... 12 septembrie 2017 at 17:00 - Reply

    „nu vor nici să pice în capcanele naţionalismului extrem din filmele lui Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar sau, de ce nu, ale lui Iurie Roşca”
    Măcar primii doi s-au bătut pentru neamul românesc, dar Iurie Roșca este un trădător de neam ce și-a renegat originile asemenea Dodonilor din ziua de azi. Atunci de unde scoate „românul” Vakulovski asemenea comparații imposibile ?

Leave A Response »