web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Senatul României, unanimitate pentru modificarea Legii cetăţeniei

Iulia Modiga 5 septembrie 2017 4

 

Senatul României a aprobat luni, în unanimitate, procedura de urgenţă pentru iniţiativa legislativă a deputatului Matei Dobrovie, de modificare a Legii cetăţeniei române. Propunerea legislativă se referă și la tinerii din Republica Moldova care au dobândit cetățenia română odată cu părinții lor, dar au probleme cu reînnoirea documentelor de identitate românești.

Sursă foto: evz.ro

Sursă foto: evz.ro

Sper ca situația nedreaptă a românilor cărora le-a fost retrasă abuziv cetățenia să fie rezolvată cât mai repede. Legea urmează să intre în comisii”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Mii de persoane care și-au perfectat anterior actele românești în baza cetățeniei române obținute de părinții acestora în perioada în care ei erau minori sunt anunțate că și-au ”pierdut” calitate de cetățeni români, iar actele le sunt reținute de autorități. Procedura actuală pe care acestea trebuie să o urmeze este depunerea unui nou dosar pentru obținerea cetățeniei românești și să își anuleze actele vechi de identitate în instanță. În acest sens, deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat, marți, o Declarație politică la tribuna Camerei Deputaților, cerând Guvernului Tudose adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea și completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991. „Formulez un avertisment public. Situația e mai mult decât gravă. Dacă Guvernul va sabota în continuare soluționarea chestiunii miilor de cetățeni români izgoniți abuziv din cetățenia română și nu va adopta în următoarea ședință de guvern Ordonanța de Urgență cerută, vom declanșa proteste antiguvernamentale la București, Chișinău, Bruxelles și în alte orașe europene. Domnilor guvernanți, nu vă jucați cu drepturile și soarta românilor! Serviți interesele românilor și ale României, nu pe cele ale Moscovei și uneltelor ei de la Chișinău!”, a declarat Codreanu.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

4 Comments »

  1. mereu Român 5 septembrie 2017 at 17:13 - Reply

    Era și timpul…

  2. Ellapet 4 iunie 2018 at 15:07 - Reply

    Nitrostat Without Prescription cialis online Get Progesterone Fedex Shipping

Leave A Response »