web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Vlad Țurcanu: „Dodon contribuie la slăbirea Armatei Naționale”

Liviu G. Stan 5 septembrie 2017 0

 

Igor Dodon implică Armata Națională în jocurile sale politice, fapt care poate duce la slăbirea apărării Republicii Moldova, consideră fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu. 

Sursă foto: Radio Chișinău

Sursă foto: Radio Chișinău

„La scurt timp după alegerile prezidențiale de anul trecut, Igor Dodon spunea la un moment dat că și-ar dori ca atât pe malul drept al Nistrului, cât și pe cel stâng să nu fie nicio armată. O declarație care poate părea pacifistă la prima vedere, dar realitatea este că el nu poate să influențeze și nici să garanteze cumva pentru armata rusă din stânga Nistrului. Este conștient că la Moscova nimeni nu va accepta să poarte cu el o asemenea discuție. În schimb, el poate contribui la slăbirea Armatei Naționale, ale cărei capabilități depind și de exercițiile militare la care soldații și ofițerii noștri își perfecționează deprinderile în executarea procedurilor operaţionale… Cu siguranță că în acest caz vorbim despre un aspect politic în care Dodon implică Armata Națională, fiind vorba despre niște exerciții militare care se desfășoară în Ucraina, un inamic al Federației Ruse, de unde își trage seva Igor Dodon”, a explicat Vlad Țurcanu în emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Vlad Țurcanu a amintit că Igor Dodon a retras din Parlament Strategia pentru Securitate Națională, fapt ce afectează indirect siguranța cetățenilor. Totodată, el admite că între PDM și Igor Dodon ar putea exista divergențe privind numirea ministrului Apărării.

De mai mult de jumătate de an conducerea Ministerului Apărării este asigurată de un interimat, ceea vorbește multe despre importanța care se acordă securității și apărării statului. Să mai amintim că Igor Dodon a retras din Parlament Strategia pentru Securitate Națională, și nu am auzit nicio reacție din partea Guvernului sau Parlamentului pe marginea acestei chestiuni, ceea ce trezește îngrijorarea și în rândul specialiștilor și al cetățenilor pentru că sunt niște documente și chestiuni definitorii pentru siguranța cetățenilor. Cineva va trebui să răspundă pentru aceste neglijențe deliberate, cum le-aș numi eu, îndărătul cărora există niște riscuri reale, ce pot cântări foarte mult într-un anumit moment și într-un teritoriu turbulent pe care ne aflăm noi trebuie să avem mare grijă ce se întâmplă. Mi-e greu să înțeleg în ce fel se discută pe această temă între Dodon și PD, dar admit că anume într-un domeniu atât de important pentru Dodon, acesta poate să-și asume într-o oarecare măsură un anumit tip de frondă și să desconsidere semnalele dinspre Guvern, care presupun că încearcă să înainteze pentru această funcție profesioniști. Și domnul Coropcean este unul dintre profesioniști. Așa trebuie judecate lucrurile când vine vorba despre apărare și securitate. Nu să promovăm persoane care au evidente afilieri politice, ci profesioniști. Pentru că avem foarte multe riscuri și primul este regiunea transnistreană”, a explicat fostul consilier prezidențial.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »