web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon rămâne cu buza umflată. Militarii Rep. Moldova vor participa la exercițiul din Ucraina

Liviu G. Stan 7 septembrie 2017 1

Militari din cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova participă la exercițiile multinaționale care încep joi în Ucraina, în pofida opoziției președintelui Igor Dodon. 

Sursă foto: karadeniz-press.ro

Sursă foto: karadeniz-press.ro

Hotărârea de miercuri, 6 septembrie, a Guvernului privind aprobarea participării militarilor Republicii Moldova la aplicațiile din Ucraina intrat în vigoare în aceeași zi, după ce a fost publicată o ediție specială a Monitorului Oficial.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Apărării de la Chișinău, un contingent format din 57 de militari participă începând de joi la stagiul de instruire „Rapid Trident 2017”, care are loc la centrul ucrainean de instruire de la Iavoriv.

Efectivul este format din militari ai Batalionului 22 de menținere a păcii şi ai Brigăzii 1 „Moldova”. Potrivit comandantului contingentului , locotenent-colonelul Alexandru Marcuţa, scopul aplicațiilor este consolidarea capacităților de apărare ale Armatei Naționale și instruirea militarilor în vederea participării în cadrul misiunilor de menținere a păcii.

La „Rapid Trident 2017” participă aproximativ 2.500 de militari din 14 țări: Bulgaria, Canada, Estonia, Italia, Georgia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Republica Moldova, România, Turcia, Ucraina şi Statele Unite.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Europa 8 septembrie 2017 at 12:25 - Reply

    Izolarea politică, economică și militară spre care reprezentantul Rusiei în Republica Moldova, Igor Dodon, încearcă să ne împingă este comparabila în ziua de azi poate numai cu schizofrenia regimului de la Phenian. Costurile vor fi cu atât mai mari cu cât acest individ v-a rămâne mai mult cocoțat la putere, într-o funcție pe care o compromite pe zi ce trece.

Leave A Response »