web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Eugen Tomac: „Îmi exprim indignarea şi revolta cu privire la legea educaţiei adoptată de Parlamentul Ucrainei”

Iulia Modiga 7 septembrie 2017 2

 

Deputatul Eugen Tomac a reacționat pe marginea noii Legi a Educației adoptată marți de Rada de la Kiev, potrivit căreia învățământul se va desfășura numai în limba ucraineană, împiedicând, astfel, ca minoritățile din Ucraina să poată studia în limba maternă.

„Îmi exprim indignarea şi revolta cu privire la legea educaţiei adoptată de Parlamentul Ucrainei, lege care închide şcolile româneşti, desfiinţând dreptul a jumătate de milion de români din Bucovina de Nord, Maramureșul istoric și Basarabia de Sud (regiunea Odessa) la educaţie în limba maternă”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Tomac solicită Guvernului României să întreprindă demersuri de urgență pe lângă Guvernul Ucrainei, „pentru stoparea acestui proces stalinist de deznaționalizare a comunității româneşti.

În acelaşi timp, cer Ministerului de Externe să inițieze imediat discuții cu Înaltul Comisariat pentru Minorități în vederea efectuării unei vizite la Kiev pentru stoparea procesul de închidere a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Popa Duhu dela Mânăstirea Căpriana 8 septembrie 2017 at 05:05 - Reply

    De protestat imediat la Consiliul Europei
    la Strasbourg referitor la protecția minoritâților etnice din Ucraina totalitară anti-europeană și anti-democrată dar bună numai de cerșit bani din Occident. Rușine haholilor !

Leave A Response »