web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mii de cărți în limba română, donate de ialomițeni școlilor românești din regiunea Cernăuți

Iulia Modiga 8 septembrie 2017 0

 

Elevii din cele 62 de școli cu predare în limba română din Cernăuți au primit aproximativ 4000 de cărți donate de ialomițeni în cadrul unei colecte de carte organizată de parlamentarul Ștefan Mușoiu, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” și Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu”. Donația a fost făcută în contextul Zilei Limbii Române.

Parlamentarul din România a participat, la invitația Ligii Tineretului Român „Junimea” din Cernăuți la manifestarea desfășurată pe 3 septembrie dedicată Zilei Limbii Române, relatează Agerpres.

Evenimentele dedicate limbii materne organizate de românii din Bucovina de Nord au cuprins depunere de coroane de flori la statuia poetului Mihai Eminescu din centrul orașului Cernăuți și un spectacolul oferit de artiști amatori și profesioniști din regiunea Cernăuți, România și Republica Moldova la Palatul Academic al Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți.

În cadrul programului artistic au evoluat și doi reprezentanți ai județului Ialomița, preoții Cătălin Stanciu și Nicușor Dascălu.

În cadrul aceleași vizite în Ucraina, deputatul Ștefan Mușoiu a avut întrevederi cu deputatul Grigore Timiș, singurul român din Rada Supremă a Ucrainei, dar și cu ministrul consilier din cadrul Consulatului României la Cernăuti, Ionel Ivan, și cu președintele Ligii Tineretului Român „Junimea”.

Deputatul de Ialomița a avut o întrevedere și cu primarul orașului Cernăuți Oleksii Kaspruk, în cadrul căreia a fost discutată posibilitatea unei înfrățiri  Cernăuți – Slobozia. În același cadru a fost abordată și tema unui proiect deosebit de important pentru românii din regiune: finalizarea grădiniței multinaționale cu grupe românești din Cernăuți, precum și îmbunătățirea infrastructurii de la punctele de trecere a graniței dintre România și Cernăuți.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »