web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

MRP susține necesitatea reexaminării legii învățământului în Ucraina

Liviu G. Stan 8 septembrie 2017 2

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut vineri o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov, în cadrul căreia și-a exprimat nemulțumirea față de textul noii Legi a educației, adoptată de Parlamentul de la Kiev, și a susținut necesitatea unei reexaminări a acestui act normativ. 

Sursă foto: vocea.biz

Sursă foto: vocea.biz

„Ministrul român și-a exprimat nemulțumirea față de noul text legislativ adoptat de forul parlamentar ucrainean, subliniind că, în versiunea finală, acesta aduce atingere dreptului comunității etnice române din Ucraina de a învăța în limba maternă. Mai mult, adoptarea acestui act legislativ contravine angajamentului exprimat anterior de autoritățile de la Kiev privind posibilitățile de a sprijini învățământul în limba maternă pentru etnicii români și de extindere a cooperării bilaterale în domeniul educațional. În context, ministrul român a subliniat deficiențele privind procedurile de adoptare a noii legi, susținând necesitatea efectuării tuturor procedurilor interne pentru a reexamina formula legislativă și a lua în considerare apelul comunității românești din Ucraina, susținut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni”, se arată într-un comunicat de presă remis de MRP.

Potrivit sursei citate, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a prezentat în cadrul întâlnirii date privind situația concretă a învățământului în limba română din Ucraina, insistând că, după adoptarea noului cadru legislativ, se va restrânge și mai mult accesul etnicilor români la educație în limba maternă.

„Susținerea dreptului la păstrarea identității lingvistice a tuturor românilor din Ucraina, precum și sprijinirea asociațiilor românești și a mass-media de limba română sunt o prioritate a ministerului, asumată atât prin programul de guvernare, cât și prin Strategia națională pentru românii de pretutindeni 2017 — 2020”, subliniază comunicatul citat.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Learn More 14 iunie 2018 at 01:33 - Reply

    I just want to tell you that I am just new to blogs and actually loved your blog site. Most likely I’m planning to bookmark your site . You absolutely come with tremendous stories. Appreciate it for sharing your web page.

Leave A Response »