web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Filip, la Odesa: Noua Lege a Educaţiei din Ucraina nu trebuie să constrângă drepturile românilor

Liviu G. Stan 9 septembrie 2017 2

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a discutat vineri, la Odesa, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman, problema noii Legi a educației, adoptată de Rada Supremă de la Kiev pe 5 septembrie. 

Șeful Cabinetului de Miniștri de la Chișinău a accentuat necesitatea implementării acesteia astfel încât noile prevederi să nu constrângă drepturile „românilor” care locuiesc în Ucraina. De asemenea, Pavel Filip a subliniat că dreptul acestor cetățeni să beneficieze de educație în limba lor maternă este prevăzut de mai multe documente privind drepturile minorităților naționale ratificate de Ucraina, potrivit unui comunicat emis de Serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova la finalul întrevederii dintre cei doi premieri.

Pavel Filip a participat la Odesa la lucrările Conferinței internaționale de transport “Coridoarele integrate de transport Europa-Asia”.

Într-o conferință de presă ce a urmat acestei conferințe, șeful Executivului de la Chișinău a reiterat intenția celor două state de a institui mai multe puncte de control comun la frontieră, pentru asigurarea securității statale, dar și pentru facilitarea activității mediului de afaceri.

La rândul său, şeful Executivului de la Kiev, Volodimir Groisman, a menționat că evenimentul de vineri constituie o bază bună pentru elaborarea strategiilor de transport ale ambelor state, trasând obiective și priorități comune, în beneficiul cetățenilor ambelor state. Totodată, Vladimir Grossmann şi-a exprimat speranța că organizarea unor astfel de platforme va devine o tradiție, se mai arată în comunicat.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. din respect pentru adevăr 10 septembrie 2017 at 08:38 - Reply

    Iată o premieră demnă de apreciat: Pentru prima dată un premier al Republicii Moldova ia poziție în favoare respectării drepturilor românilor în spațiul ex-sovietic (în Ucraina în cazul de față), și implicit nerecunoscând împărțirea noastră ideologică de invadatori în români („cei răi” conform ideologiei sovietice) și moldoveni („cei buni” conform aceleia;i criminale ideologii).

Leave A Response »