web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Tineri din România, Republica Moldova și diaspora, participanți la Academia Memoriei Românești

Iulia Modiga 11 septembrie 2017 0

 

20 de tineri din România, Republica Moldova și diaspora au participat în perioada 4-10 septembrie la prima ediție a Academiei Memoriei Românești organizată de ASCOR Timișoara, Mitropolia Banatului și Universitatea de Vest din Timișoara sub genericul „Istorii și modele de rezistență anticomunistă”.

Sursă foto: ziuadevest.ro

Sursă foto: ziuadevest.ro

În acest context, tinerii s-au întâlnit cu Ileana Silveanu (fostă deținută politic), cu Horescu Cornel și cu Merceanu Grigore (fii ai unor foști deținuți politic), cu Teodor Stanca (președinte AFDPR Timișoara și fost deținut politic), precum și cu alți invitați. La eveniment au fost susținute conferințe tematice: „Despre Memorialul Închisoarea Pitești” – Maria Axinte, „Rugul aprins” – părintele Constantin Jinga, „Viața duhovnicească și rezistența în Duh în închisori” – Părintele Grigorie Benea, „Trăsăturile filosofiei unui regim totalitar” – Claudiu Mesaroș.

Potrivit Ziua de Vest, tinerii participanți la eveniment au fost primiți de către Părintele Mitropolit Ioan la reședința mitropolitană, unde au avut posibilitatea să poarte un dialog cu Înaltpreasfinția Sa. Chiriarhul Banatului le-a vorbit tinerilor prezenți despre importanța mărturisirii acestor eroi ai credinței pentru neamul nostru românesc și pentru noi cei de astăzi.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »