web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon și Plahotniuc, ping-pong cu candidatura pentru șefia Ministerului Apărării

Liviu G. Stan 12 septembrie 2017 1

 

Președintele Republicii  Moldova, Igor Dodon, nu acceptă candidatura propusă de PDM pentru portofoliul Ministerului Apărării de la Chișinău. 

Sursă foto: agora.md

Sursă foto: agora.md

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon îl descrie pe Eugen Sturza, propunerea PDM pentru funcția de ministru al Apărării, ca fiind un „băiat de granturi” și un „reformator de birou”.

„Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă. Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar”, a subliniat Igor Dodon.

Șeful administrației prezidențiale a adăugat: „Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură”.

„Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a mai scris Igor Dodon pe rețeaua de socializare.

Eugen Sturza a fost șeful de cabinet al fostului premier al Republicii Moldova Iurie Leancă și consilier al premierului Vlad Filat, și este în prezent vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova (PPEM).

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a precizat că dacă președintele Igor Dodon va refuza numirea, atunci coaliția va înainta din nou aceeași candidatură.

Ministerul Apărării a rămas fără ministru la finalul anului 2016, când prin decret prezidențial a fost demis liberalul Anatol Șalaru. Acesta a fost demis la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. din lumea liberă 12 septembrie 2017 at 17:30 - Reply

    Ce nu vrea să țină seama președintele stalinist de la Chișinău, este că una dintre condițiile de aderare la lumea liberă occidentală este aceea de a avea în fruntea armatei un civil, nu un militar care nu poate privi mai mult decât i se ordonă.

Leave A Response »