web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Guvernul vrea să aibă, prin lege, ultimul cuvânt privind participarea militarilor Rep. Moldova la exercițiile din ale țări

Liviu G. Stan 12 septembrie 2017 0

 

Șeful Executivului de la Chișinău, Pavel Filip, a cerut Parlamentului și Ministerului Justiției să vină cu propuneri pentru a modifica Legea cu privire la sectorul apărării, astfel încât decizia privind participarea militarilor Republicii Moldova la exerciții în afara granițelor să poată fi asumată de către Guvern și Legislativ.

Declarații în acest sens au fost făcute de premier în timpul briefingului de presă organizat marți după ședința membrilor PDM, transmite Deschide.md.

Pavel Filip a precizat că nu pricepe cum un comandant suprem poate să-și dorească ca Armata Națională să fie una slabă și nepregătită.

„Eu nu pot înțelege logica acestor decizii, pentru că Președintele țării este și comandant suprem. Am rugat colegii din Parlament și de la Ministerul Justiției ca să vină cu propuneri la Legea cu privire la apărare, astfel încât, așa cum se cuvine într-o țară parlamentară, deciziile să fie asumate de către Guvern și Parlament. Această soluție este necesară pentru a nu continua în acest mod și de a nu pune în situații dificile militarii noștri care nu fac nimic altceva decât să servească Republica Moldova. Guvernul este pregătit să preia aceste atribuții imediat ce Parlamentul va face modificările legislative despre care v-am vorbit”, a declarat premierul de la Chișinău.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »