web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Copiii români din afara granițelor țării, invitați să contribuie la scrierea unui basm românesc

Iulia Modiga 13 septembrie 2017 0

 

Basm românesc inedit. Copiii români din comunitățile istorice, din Republica Moldova și din diaspora vor avea posibilitatea să contribuie la scrierea online a unui basm colectiv, ca argument al unității identitare. Inițiativa aparține Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Narațiunea va demara dintr-o școală suceveană care va da tonul prin redactarea primului paragraf. Ulterior,  fiecare școală înscrisă în proiect va adăuga un paragraf, pentru ca forma finală să prindă contur într-o ediție tipărită pe data de 1 decembrie 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

Prima ediție a proiectului „Basm Românesc” a fost iniţiată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” în anul 2013. Timp de un an, elevii români din Italia și Spania, din Serbia și Ucraina, din Belgia, dar și Statele Unite și Australia au conceput un basm colectiv, care a fost apoi tipărit și distribuit tuturor celor care au contribuit la scrierea lui. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, școala care va concepe cel mai interesant paragraf din basm va primi un premiu special.

Înscrierile pentru participarea la proiect se fac prin trimiterea unui e-mail la adresa comunicare@ieh.ro.

Sursă imagine: mihaela-ilustrations.blogspot.ro

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »