web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

La Chișinău se iese în stradă pentru românii din Ucraina

Iulia Modiga 15 septembrie 2017 1

 

Un protest pe marginea noii Legi a Învățământului din Ucraina care conduce la desființarea școlilor românești va avea loc și la Chișinău. Blocul Unității Naționale anunță că acțiunea stradală va avea loc sâmbătă, ora 11:00, în fața Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Sursă foto: stirilocale.md

Sursă foto: stirilocale.md

Protestatarii vor solicita autorităților ucrainene să respecte prevederile constituționale și legislația internațională în materie de drepturi ale minorităților naționale și să revină asupra deciziei de a interzice învățământul în limba maternă.

Suntem profund revoltați de derapajele antidemocratice din Ucraina și tentativele constante de deznaționalizare a minorității românești. Statul ucrainean încearcă prin Legea 3419-D, adoptată de Rada Ucrainei, să desființeze în câțiva ani toate școlile cu predare în limba română. Nu putem permite acest lucru, trebuie să fim solidari cu frații noștri din Ucraina, iar pentru asta invit toți românii din Chișinău mâine la protest”, a declarat Ion Leascenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Concomitent cu protestul din Chișinău, o manifestație stradală va avea loc și la București, unde organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar vor picheta Ambasada Ucrainei în Romania.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »