web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Când va dezbate ONU cererea Rep. Moldova de retragere a trupelor ruse de ocupație

Liviu G. Stan 15 septembrie 2017 1

 

Solicitarea Chișinăului la ONU privind retragerea trupelor ruse de ocupație de pe teritoriul Republicii Moldova va fi examinată în luna octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Brenden Varma, în cadrul unui briefing de presă, transmite Deschide.md.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Sursă foto: telegrafonline.ro

„Celălalt punct nou se numește «Retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova». În baza unui acord între delegațiile interesate, comitetul general a decis să amâne luarea în considerare a acestui punct până la următoarea reuniune oficială a comitetului general, care va avea loc în luna octombrie”, a spus Brenden Varma.

El a menționat că se referă la delegațiile din Republica Moldova și Rusia.

Totodată, surse diplomatice au declarat pentru Deschide.md că solicitarea Republicii Moldova va fi examinată pe data de la 23 octombrie, conform deciziei procedurale care a fost luată la nivelul Adunării Generale ONU.

Cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU a început la data de 12 septembrie, iar dezbaterile în plen, rezervate liderilor statelor membre, încep pe 19 septembrie la New York. În această perioadă, Republica Moldova va fi reprezentată de premierul Pavel Filip.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Despre musafiri neinvitați 15 septembrie 2017 at 14:36 - Reply

    Din păcate, în Republica Moldova nimic nu e cum pare, ba mai mult, totul este pe dos, lăsând să se vadă profilul unui stat eșuat, așa cum tot mai des este catalogat prin cancelariile europene. În acest context, probabilitatea retragerii trupelor ruse de ocupație este mult mai mică decât aceea de a vedea „omuleți verzi” patrulând pe străzile Chișinăului și mai departe, până la Prut.

Leave A Response »