web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon amenință: nu îl va lăsa pe Sturza să își exercite funcția de ministru al Apărării

Liviu G. Stan 22 septembrie 2017 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că Eugen Sturza nu-și va putea exercita funcția de ministru al Apărării, chiar dacă va exista o hotărâre a Curții Constituționale în această privință.

„În conformitate cu Constituția, membrii Guvernului își încep exercitarea mandatului din momentul depunerii jurământului în fața Președintelui Republicii Moldova, iar eu nu voi primi jurământul dlui Sturza chiar dacă va fi o astfel de decizie a Curții Constituționale și, prin urmare, el nu va putea să-și exercite funcția”, a scris Dodon pe contul său de Facebook.

„Candidatura propusă de Guvern și majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru al apărării nu corespunde în nici un fel acestor criterii. Din aceste considerente, nu-l voi recunoaște pe domnul Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, indiferent de opinia Guvernului și a majorității parlamentare”, se mai arată în postarea lui Igor Dodon.

Șeful administrației prezidențiale de la Chișinău a refuzat în mod repetat să accepte candidatura vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la funcția de ministru al Apărării.

Guvernul i-a transmis o sesizare Curții Constituționale în care îi solicită să interpreteze care trebuie să fie acțiunile de mai departe ale premierului și Parlamentului.

Executivul de la Chișinău solicită opinia Curții inclusiv în privința posibilității intrării în funcție a ministrului fără un decret în acest sens al șefului statului.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Îndemn 23 septembrie 2017 at 15:54 - Reply

Leave A Response »