web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Deputat de la București, despre măsura lui Poroșenko: Ucraina, pas înapoi spre URSS

Iulia Modiga 26 septembrie 2017 2

 

Deputatul Daniel Gheorghe a comentat pe marginea promulgării de către președintele ucrainean Petro Poroșenko a controversatei Legi a Educației, care prevede desființarea învățământului în limba maternă pentru minoritățile naționale, implicit și pentru cei peste 400.000 de români din Ucraina.

Ucraina, prin președintele Porosenko, a arătat, astăzi, cât de mult prețuiește ajutorul României și valorile europene. Promulgarea legii educației, lege restrictivă care elimină învățământul în limbile minorităților naționale, este un pas înapoi spre URSS! Prin gestul pripit al președintelui său, Ucraina încalcă grav tratatele de baze cu statele vecine și normativele internaționale asumate”, a precizat liberalul.

Președintele Ucrainei a promulgat luni legea „Despre învățământ”, adoptată de Rada Supremă de la Kiev pe 5 septembrie.Potrivit Serviciului de presă al președintelui ucrainean, adoptarea legii permite reformarea profundă a învățământului, îmbunătățirea calității educației și creșterea competivitatea tinerei generații pe piața munci.

Șeful statului combate ideea nerespectării dreptului la educație al minorităților naționale. „Ucraina a demonstrat și continuă să demonstreze o astfel de atitudine față de drepturile minorităților naționale, care corespunde obligațiilor noastre internationale, este în armonie cu standardele europene și este un exemplu pentru țările vecine”, consideră Poroșenko, citat de publicația Libertatea Cuvântului.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 26 septembrie 2017 at 09:10 - Reply

    Pentru a lovi în identitatea unui neam, începi prin a-i desființa școlile. Asta se întâmplă acum în Ucraina. Asta s-a întâmplat (și se mai întâmplă încă) și în Republica Moldova, unde, sub o formă cu mult mai parșivă, sub pretextul „moldovenizării” și „întăririi statalității”, se proclamă împotriva oricărei evidență sau păreri academice, „limba moldovenească”, și se promovează în gura mare de către un președinte mancurt, incult, corupt și rusofon, „istoria moldovenilor”, atitudini ce au ca rezultat menținerea supremației limbii … ruse și justificarea pe mai departe a prezenței … rusești în spațiul pruto-nistrean. Asta nu se cheamă rusificare ?

  2. mereu Român 26 septembrie 2017 at 09:25 - Reply

    Revenind la corupția mancurtului Dodon, acestea nu sunt vorbe aruncate în vânt. Cheltuind bani mulți pe care nu îi poate justifica, acesta se justifică penibil că îi are „de la părinți”. de parcă părinții lui ar acea cine știe ce venituri. Nici măcar așa lucrurile nu sunt credibile, matematica simplă arătând ca din 100 de lei nu poți face un milion, cu atât mai puțin când vorbim de sume și mai mari. Într-un stat funcțional european, acest individ ar fi fost demult tras la răspundere penală, și ar fi fost acum coleg de celulă cu Filat. Același Dodon, a învățat de la maică-sa (profesoară de limba română) că vorbește limba … moldovenească. Aceasta este definiția pentru cuvântul MANCURT. Iar când Dodon duce flori la statuile lui Ștefan, Eminescu sau Vieru, susținând „istoria moldovenilor” și separatismul moldovenist, iată că definim și termenul de INCULT.
    Iar acest individ, fiind ales democratic de către „poporul moldovenesc”, ce concluzii putem trage? Multe, desigur, și deloc plăcute.
    Însă oricare ar fi rezultatul, nu avem dreptul să îi abandonăm pe românii moldoveni, pe cei care vibrează românește și care sunt marginalizați, apostrofați și chiar agresați numai pentru vina de a fi mai culți, mai demni, mai credincioși neamului din care fac parte.

Leave A Response »