web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Fostul ministru al Apărării de la Chișinău: Este timpul ca România să reevalueze tratatul de bază cu Ucraina

Iulia Modiga 26 septembrie 2017 2

 

Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, califică gestul președintelui ucrainean Petro Poroșenko de a promulga controversata Lege a Educației drept „inamical și dușmănos”, atât la adresa celor peste 500.000 de români din Ucraina, cât și la adresa României și a Republicii Moldova.

Sursă foto: argumentul.info

Sursă foto: argumentul.info

În Ucraina minoritatea românească este acasă, pe pământurile ei, ocupate abuziv de URSS și nu merită un astfel de tratament. Lupta cu imperialismul rus nu ar trebui să afecteze minoritățile loiale statului ucrainean. În timp ce etnicii români luptă și își dau viața în Donbas apărând integritatea statului ucrainean, acasă, copiilor lor le sunt închise școlile și interzis învățământul în limba maternă. Noua lege a învățământului încalcă atât principiile europene în materie de drepturille minorităților cât și Tratatul bilateral dintre România și Ucraina”, este de părere fostul ministru al Apărării de la Chișinău.

Șalaru consideră că România ar trebui să reevalueze în acest context tratatul de bază cu Ucraina și sprijinul pe care îl acordă acestui stat. „Fortificarea statului ucrainean nu se poate face prin deznaționalizarea românilor, prin absorbția lor de majoritate. Încălcând cu bună știință legislația internațională și tratatele bilaterale la care este parte, Ucraina se așează pe aceiași linie cu Federația Rusă. Este timpul ca România să reevalueze tratatul de bază cu Ucraina și sprijinul pe care îl acordă acestei țări, deja neprietenă”, conchide politicianul.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. you can look here 14 iunie 2018 at 11:21 - Reply

    I simply want to say I am new to blogging and site-building and definitely liked your web-site. More than likely I’m going to bookmark your blog . You really have exceptional articles. Many thanks for revealing your blog site.

Leave A Response »