web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Naționaliștii ucraineni, manifestație anti-românească pe străzile din Cernăuți

Liviu G. Stan 28 septembrie 2017 1

 

Ce mai lipsea din peisajul sumbru al Legii educației din Ucraina, instrument sovietic de deznaționalizare a comunității românești? Apariția pe străzi a națioanliștilor ucraineni, lucru care s-a întâmplat miercuri, 27 septembrie, potrivit surselor media de la Cernăuți. 

Sursă: Zorile Bucovinei

Sursă: Zorile Bucovinei

Un grup de circa 40 de națioanliști, îmbrăcați în haine negre și militare, au pichetat Consulatul General al României de la Cernăuți,  scandând „Slava Ukraini!”.

Ziarul în limba română Zorile Bucovinei precizează că naționaliștii fac parte din partidul Corpul Național.

Un cordon de polițiști s-a format în fața Consulatului.

Sursă: Zorile Bucovinei

Sursă: Zorile Bucovinei

„Din cele ce au urmat, s-a văzut că motivul protestului nu l-a constituit, după cum s-a dat publicităţii, «declarațiile organizațiilor șoviniste românești» (…) Din cele ce au vorbit protestatarii se vede clar că principalul motiv suntem noi, românii din regiunea Cernăuţi, care vrem să ne păstrăm limba şi identitatea”, se arată într-un editorial din Zorile Bucovinei.

„Protestatarii, după ce au scandat în fața Consulatului, au lăsat o adresare diplomaților români, textul căreia urma să fie adus la cunoștința autorităților din România.  Manifestanții și-au continuat traseul spre sediul Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din centrul orașului Cernăuți, unde nu le-a ieșit nimeni în cale. Văzând una ca asta, după 4-5 minute, au strâns stegulețile subțioară și au dispărut. Așa și s-a încheiat acțiunea lor de «doi bani» organizată cu scopul de a-i intimida pe românii băștinași”, relatează BucPress într-un reportaj.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Cuvânt românesc 28 septembrie 2017 at 12:04 - Reply

    URSS a depersonalizat, a uniformizat popoarele ocupate, limitându-le modul de gândire dar și felul de exprimare. Un astfel de popor nu este doar cel „moldovenesc”, ci și poporul ucrainean, care își transformă frustrarea față de ruși în ură față de toate minoritățile naționale, inclusiv față de comunitatea românească al cărei teritoriu îl ocupă abuziv prin impunerea forței de către Moscova.

Leave A Response »