web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentari din România, scrisoare către OSCE pe tema legii educației din Ucraina: „Avem datoria de a face presiuni pe toate planurile”

Liviu G. Stan 29 septembrie 2017 2

 

Deputații PMP Eugen Tomac și Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru pentru comunitățile de români din afara granițelor, au trimis o scrisoare Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE în legătură cu legea abuzivă a educației din Ucraina. 

„Am transmis astăzi, împreună cu colegul meu, Constantin Codreanu, o scrisoare Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, domnul Lamberto Zannier, pentru a-i atrage atenția asupra încălcării grosolane de către statul ucrainean a drepturilor comunității românești din statul vecin. Legea Educației, promulgată recent, este mai mult decât un abuz, mai mult decât un simplu derapaj. Prin aceasta, Ucraina a demonstrat disprețul față de valorile democratice, încălcând flagrant Tratul de bază încheiat în 1997, dar mai ales, disprețul față de România”, a scris Eugen Tomac pe contul său de Facebook. 

„Protestele autorităților de la București, dar și cele ale altor state nu au impresionat deloc Kievul. Dimpotrivă”, a subliniat deputatul.

„De aceea, consider esențială implicarea Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE. Avem datoria de a face presiuni pe toate planurile și prin toate mijloacele în încercarea de a determina Ucraina să respecte România, să-i respecte pe români”, se mai arată în comentariul lui Tomac.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Europa liberă 29 septembrie 2017 at 16:37 - Reply

    Este de datoria fiecărei nații să vegheze la respectarea drepturilor sale. Este și de datoria noastră. Națiunea română este o singură entitate ce a supraviețuit celor ce au încercat să o împartă trasând peste ea granițe criminale, nedrepte.

Leave A Response »