web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Profesori din Rep. Moldova, plan de 100 de acțiuni pentru Centenarul Marii Uniri

Iulia Modiga 1 octombrie 2017 3

 

Zeci de profesori din Chișinău, dar și raioanele Republicii Moldova s-au întrunit sâmbătă într-o nouă ședință a Congresului Profesorilor. În cadrul evenimentului, dascălii au stabilit un plan de acțiuni dedicat anului 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

 Planul de 100 de acțiuni dedicate Centenarului Marii Unirii cuprinde o serie de evenimente, flashmob-uri, conferințe care vor fi organizate începând cu luna octombrie. Prima acțiune va fi organizată pe data de 7 octombrie, unde profesorii împreună cu elevii își vor uni eforturile pentru a salubriza Complexul Memorial Cimitirul Eroilor, care se află într-o stare deplorabilă, anunță Asociația Obștească „Unirea-ODIP”.

În același context, a fost format un grup permanent de lucru, alcătuit din 10 profesori care vor asigura și gestiona buna organizare a evenimentelor dedicate Marii Uniri. Astfel, s-a decis ca pe data de 30 octombrie, în toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova să fie organizat concomitent un omagiu dedicat lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

„Avem pus la punct un plan de acțiuni concret, prin care profesorii alături de elevi vor marca Centenarul Marii Uniri. Toate activitățile au scopul de a promova valorile naționale ale neamului românesc, astfel încât anul 2018 să ne găsească mai uniți”, a declarat Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” și președintele Congresului Profesorilor.

Unirea se face doar împreună. Astfel, dascălii, cei care ne educă de mici, își unesc eforturile pentru a reîntregi cele două maluri de Prut. Este foarte important să acționăm în echipă, să lucrăm în spirit de cooperare întru realizarea obiectivului nostru comun – promovarea adevărului istoric și a valorilor românești. Noi, tinerii, vom fi mereu alături de profesori”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației Obștești „UNIREA – ODIP”.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Cuvânt românesc 1 octombrie 2017 at 13:21 - Reply
  2. Marghita dela Cetatea Hotin 1 octombrie 2017 at 14:25 - Reply

    VREM ! VREM ! VFREM !
    RE-UNIREA CU ROMANIA !

Leave A Response »