web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon amenință Curtea Constituțională de la Chișinău

Liviu G. Stan 2 octombrie 2017 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, amenință judecătorii Curții Constituționale.

Dodon susține că judecătorii ar putea fi acuzați de uzurpare a puterii în stat, dacă vor emite ceea ce el numește „hotărâri abuzive”. Prin această expresie, Igor Dodon se referă la sesizarea Guvernului de la Chișinău privind numirea lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării, pe care a transmis-o Curții Constituționale.

O fotocopie a documentului a fost publicată de purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, pe contul său de Facebook.

În adresarea sa către Curtea Constituțională, șeful administrației prezidențiale solicită restituirea sesizării Guvernului, deoarece judecătorii constituționali s-ar fi pronunțat deja în privința acestui articol  din Constituție. De asemenea, Președinția susține că șeful statului nu poate fi obligat să accepte necondiționat propunerea prim-ministrului de revocare sau numire în funcție a unui membru al Guvernului.

Totodată, Igor Dodon susține că judecătorii Curții Constituționale pot fi trași la răspundere dacă vor emite hotărâri neconstituționale.

Dodon a refuzat în mod repetat să accepte candidatura vicepreședintelui PPEM Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională, în care îi solicită să interpreteze care trebuie să fie acțiunile de mai departe ale premierului și Parlamentului. Guvernul solicită opinia Curții inclusiv în privința posibilității intrării în funcție a ministrului fără un decret în acest sens al șefului statului.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Lupta pentru Putere ... 2 octombrie 2017 at 21:10 - Reply

    Lupta pentru putere dintre Dodon și instituțiile statului capătă noi dimensiuni de la o zi la alta. Iar dacă Igor Dodon vrea să își subordoneze justiția, inclusiv Curtea Constituțională, aceasta din urmă încă mai are la îndemână instrumentele democratice prin care să îl suspende pe individul cu aere de tiran sovietic. Rămâne de văzut cine va fi mai abil în această luptă, Igor Dodon sau Curtea Constituțională ?

  2. mereu Român 3 octombrie 2017 at 08:01 - Reply

    Dodon ? Este cel care amenință, avertizează, dă ultimatumuri, jignește, minte, falsifică interpretând pe dos istoria, la fel abuzând și de figurile marcante trecute în neființă, care nu au cum să îl mai contrazică. Deunăzi aflam din gura aceluiași Dodon că poetul Vieru a fost un mare apărător al poporului … moldovenesc. S-ar răsuci în mormânt marele poet român dacă ar ști cum este răstălmăcit „statalist” de către reprezentatul Rusiei în Rep.Moldova ajuns pe filieră transnistreană președinte. La fel și Eminescu sau Creangă, s-ar răzvrăti împotriva incultului și obraznicului bolșevic de l-ar auzi ce interpretări dă el identității și istoriei noastre… Igor Dodon cel pentru care 1812 a fost anul eliberării, anul 1918 a fost anul ocupării, iar 1940 al unei noi eliberări ce a distrus fizic iar mai apoi intelectual zeci de generații…

  3. Europa liberă 3 octombrie 2017 at 10:33 - Reply

    Se pune tot mai insistent întrebarea, ce fel de profesori sunt aceia care l-au trecut clasa pe Dodon la Istoria românilor și la Limba română, când cunoștințele pe care în mod primitiv și le etalează l-ar face mai curând un candidat veșnic la repetenție ?

Leave A Response »