web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Declarație politică în Parlamentul României: „Să facem reunificarea națiunii române după modelul german”

Liviu G. Stan 4 octombrie 2017 5

 

Miercuri, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a prezentat o declarație politică în plenului Camerei Deputaților intitulată ”Reunificarea Germaniei, model pentru reunificarea României”.

 

Domnule președinte,  stimați colegi,

Germania, înfrântă în cel de-al Doilea Război Mondial, a marcat ieri 27 de ani de la Reunificarea sa pașnică prin aderarea populației celor cinci landuri ale RDG la legile și Constituția RFG. Reunificarea a fost precedată de negocierea și semnarea, la 31 august 1990, a unui Tratat de Unificare între RDG și RFG, precum și semnarea, la 3 octombrie 1990, de către cele 2 Germanii cu cele 4 puteri care ocupau atunci militar teritoriul fostului Imperiu German (Marea Britanie, Franța, Statele Unite ale Americii și URSS) a Tratatului reglementărilor finale cu privire la Germania, numit și Tratatul 2+4, prin care era dizolvat Acordul de la Potsdam din 1945. Statul german reunificat și deplin suveran a rămas membru al Comunității (mai târziu Uniunii) Europene și al NATO, care nu au condiționat decizia poporului german de reunificare pașnică.

3 octombrie 1990 a fost doar un moment favorabil reunificării Germaniei, însă premisele acestei reunificări au existat cu mult înainte. Fără a-și fi refăcut configurația teritorială de până la 1945, Germania a pus oamenii și poporul german înaintea teritoriilor.  Legea fundamentală a RFG, din 24 mai 1949, stabilea:  ”Prezenta Lege fundamentală este aplicabilă întregului popor german” și îi recunoștea pe toți locuitorii RDG ca pe cetățeni ai săi, rezervându-le în plus tuturor etnicilor germani din Europa, URSS, China sau din orice altă țară a lumii, așa-ziși Statusdeutsche, dreptul la cetățenia germană. Așa s-a reunificat Germania și așa s-a refăcut admirabila națiune germană.

După reunificarea națiunii germane, singura națiune europeană despărțită artificial prin puterea fostului ocupant sovietic și complicitatea fostului său aliat german este națiunea română, nevoită să accepte pe moment bistatalitatea, să lupte pentru desovietizarea părții sale de răsărit aflate sub ocupația militară sau controlul Moscovei, aspirând cu tot mai multă putere la refacerea pașnică a unității sale politice distruse.

Ca să putem reface unitatea națiunii noastre avem nevoie de reglementări similare celor germane: recunoașterea dreptului la cetățenie tuturor românilor din teritoriile naționale ocupate de URSS și tuturor persoanelor aparținând națiunii culturale române. Voi depune curând un proiect de lege în acest sens. Sper că există în acest Parlament destui români care să susțină acest proiect reparator și perfect euroconform.

Republica Moldova cuprinde astăzi 1 milion de persoane sau 1/3 din populație deja repuse în drepturile de cetățeni români, încă 1 milion de basarabeni cerând restabilirea lor în cetățenie.  Cel de-al doilea stat românesc, încă dependent de Moscova și adesea frizând falimentul, este integrat comercial peste 50 la sută în corpul economic al României, iar în următorii 2 ani va fi integrat și sistemului nostru energetic.

Dacă oamenii de stat de la București ar fi fost măcar pe jumătate patrioți, corecți, responsabili ca legiuitorii și oamenii politici germani, am fi avut de mult o Strategie națională de Reunificare a României. Avem foarte puțin timp pentru a ne-o elabora și aplica. Lecția germană trebuie însușită.

Felicitări germanilor din toată lumea!  Trăiască Statul român reunificat!”

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. Europa liberă 4 octombrie 2017 at 10:59 - Reply

  Modelul german nu mai este posibil, fie și pentru vremea care a trecut în zadar. In timp ce re-unificarea Germaniei s-a făcut sub presiunea populației est-germane care a dărâmat la propriu și la figurat zidul Berlinului, românii Basarabeni și-au ales lideri care sa îi îndepărteze de acest deziderat, au desființat forma de organizare românească a județelor revenind la sovieticele raiaone, au rămasă subordonați canonic bisericii ortodoxe ruse impuse de ocupanți in 1940, etc. Cu ce ar trebui atunci început? As spune, cu educația. Se cere o educație reală și nu formală, astfel încât absolvenți inculți și agramați de tip Igor Dodon sa nu mai fie posibili. Educați fiind, abia apoi putem emite pretenții, știind din ce neam ne tragem și ce limbă vorbim. Altfel Unirea v-a rămâne doar un joc de vorbe (la care actuali politicieni se pricep atât de bine) și atât.

 2. Titus 4 octombrie 2017 at 16:43 - Reply

  „v-a rămâne”? Invata sa scrii, apoi comenteaza, incultule!

 3. Marghita dela Cetatea Hotin 5 octombrie 2017 at 04:40 - Reply

  VREM ! VREM ! VREM !
  RE-UNIREA CU ROMÂNIA !

 4. navigate to this web-site 14 iunie 2018 at 03:56 - Reply

  I simply want to mention I’m very new to weblog and actually liked this website. Probably I’m planning to bookmark your website . You actually have really good writings. Thanks for sharing your blog.

Leave A Response »