web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon: „Putin mi-a zis că Transnistria e parte a Republicii Moldova”

Liviu G. Stan 4 octombrie 2017 2

 

Igor Dodon susține că în discuțiile pe care le-a purtat cu președintele rus Vladimir Putin, liderul de la Kremlin „mi-a confirmat poziția sa că Transnistria e parte a Repubicii Moldova, că trebuie să fie reintegrată cu un statut special”.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Sursă foto: telegrafonline.ro

Declarația fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Megafon” de la postul NTV Moldova.

Președintele Republicii Moldova spune că regiunea separatistă din stânga Nistrului „se transformă în ceva de tipul „чемодан без ручки”  (servietă fără mâner – n.r.).

„S-o arunci nu poți și s-o cari e greu”, a mai afirmat Igor Dodon, precizând că în următorii doi ani este posibilă găsirea unei soluții în problema transnistreană.

„Cel mai important în subiectul transnistrean este să nu înrăutățim situația. Pentru că sunt forțe care ar dori destabilizarea. […] Când vorbim de Transnistria ne referim la rezolvarea problemelor oamenilor de acolo și soluția politică. Aici ei încă nu sunt gata, evident. Ei o țin ferm, doar independență sau parte a Federației Ruse. Nu au nicio șansă să obțină nici una și nici alta”, a mai declarat Dodon.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. EuRo 4 octombrie 2017 at 13:37 - Reply

    Încă odată, chiar și în versiunea dodonistă, este evidentă folosirea Transnistriei ca mijloc de șantaj, spre a împiedica reintegrarea românească dar și alinierea spațiului pruto-nistrean la standardele occidentale. O ofertă inacceptabilă pentru cei care vor să rămână în credința strabunilor, nu a ocupanților. Identitatea noastră națională valorează mai mult decât Transnistria, limba noastră cea română merită mai mult decât Kremlinul, iar cultura noastră ne identifică drept români, nici cum un altfel de neam.

Leave A Response »