web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Premierul Ucrainei, în vizită la Chișinău

Iulia Modiga 5 octombrie 2017 0

 

Prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, va efectua vineri o vizită oficială în Republica Moldova. Șeful Executivului de la Kiev va avea întrevederi cu premierul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu. De asemenea, Filip și Groisman vor discuta cu oamenii de afaceri în cadrul evenimentului de închidere a Forumului „Moldova Business Week 2017”. 

Sursă foto: rador.ro

Sursă foto: rador.ro

În luna septembrie, cei doi premieri au avut o întrevedere bilaterală, în contextul Conferinței internaționale de transport „Coridoarele integrate de transport Europa-Asia”. Premierul Pavel Filip s-a referit şi la noua lege privind educația, adoptată de Rada Supremă pe 5 septembrie, accentuând necesitatea implementării acesteia astfel încât noile prevederi să nu constrângă interesele românilor care locuiesc în Ucraina.  Filip a subliniat că dreptul acestor cetățeni să beneficieze de educație în limba lor maternă este prevăzut de mai multe documente privind drepturile minorităţilor naţionale ratificate de Ucraina.

Recent, Ruslan Bolbocean, ambasador al Republicii Moldova la Kiev, s-a declarat îngrijorat de recentele modificări legislative, potrivit cărora întreg sistemul de învățământ din Ucraina va fi trecut, la modul treptat, exclusiv la predarea în limba ucraineană.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »