web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Minciuna (lui Dodon) are picioare scurte: Exporturile Rep. Moldova în Rusia au scăzut

Iulia Modiga 6 octombrie 2017 4

 

Panourile electorale ale președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, prin intermediul cărora acesta își promovează așa-zisele „reușite”, promovează un fals.

Sursă foto: jc.md

Sursă foto: jc.md

Unul dintre mesajele de pe panouri indică faptul că exporturile Republicii Moldova în Federația Rusă ar fi crescut de 3–4 ori după învestirea în funcție a lui Dodon, aspect contrazis de realitate. „Din contră, în trimestrele I şi II ale anului 2017, exporturile în Federația Rusa au fost mai mici decât în ultimul trimestru al anului 2016. Exporturile în Federația Rusă, în trimestrul IV al anului 2016, au constituit 64,960 mii de dolari, iar în trimestrul I şi II ale anului 2017 – 60,776 mii de dolari şi, respectiv, 55,808 mii de dolari. Dodon a fost învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova la 23 decembrie 2016”, remarcă Viorel Chivriga, expert IDIS „Viitorul”, citat de Jurnal de Chișinău.

În 2014, Rusia a impus un embargo total la importul de produse din Republica Moldova. La 1 august 2014, Guvernul Federaţiei Ruse a adoptat o hotărâre de introducere a taxelor vamale la importul de mărfuri din Republica Moldova, care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2014. Taxele au fost introduse la carne, legume, fructe, cereale, făină, zahăr, seminţe de floarea-soarelui, bere, vin şi alte băuturi alcoolice, spirt, mobilă. Interdicțiile însă nu i-au oprit pe exportatorii moldoveni, ca rezultat, tone de fructe moldovenești au fost distruse în Rusia. În ianuarie 2015, 20 de tone de mere de proveniență moldovenească au fost distruse cu ajutorul unui buldozer. În luna iulie a acestui an, peste 80 de tone de mere din Republica Moldova au fost zdrobite cu un alt buldozer şi îngropate într-un poligon din Smolensk, iar șapte tone de caise au fost returnate pe motiv că ar fi fost infectate cu molii.

După ce vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat, la 2 august curent, persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, la 3 august, 20 de tone de prune moldoveneşti au fost interzise în Rusia. În septembrie, alte 20 de tone de prune care urmau să ajungă la un agent economic din oraşul Belgorod au fost returnate de la un punct de control din regiunea Kursk.

Citiți analiza integrală aici.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

4 Comments »

 1. Legea ... 6 octombrie 2017 at 14:47 - Reply

  Prima lege nescrisă a moldovenismului spune că întărirea statalității republicii este proporțională cu apropierea de Rusia.
  Cea de a doua lege a aceluiași moldovenism spune că orice minciună este permisă și implicit ridicată la rangul de „adevăr” dacă are drept scop întărirea aceleiași statalități.
  Cele două legi fiind deja funcționale, de aici și până la aberațiile despre origini, identitate, istorie, ocupanți eliberatori sau limbă, drumul devine scurt și îmbracă în mod degradant haina unui pretins dar inexistent „patriotism”.

 2. Trădarea ... 6 octombrie 2017 at 15:12 - Reply

  Moldovenismul ca formă a distrugerii identității românești dintre Prut și Nistru până în Transnistria, interpretează trădarea ca fiind o lecție de „patriotism”. Sub semnul acestui „patriotism”, unioniștii devin peste noapte stataliști vorbitori nativi de … rusă (I.Roșca, …), nepoții își reneagă buneii (V.Voronin, …), iar copiii se dezic până și de părinți (I.Dodon, …). Iar toți la un loc sunt „îngrijorați” de marginalizarea limbii și minorității … ruse (care nu depășește ponderea de5% între Prut și Nistru ). Aceștia sunt declarații „patrioți”, „stataliști” și promotori ai „neutralității republicii”, neutralitate „garantată” de trupe ruseși dar „compromisă” de orice altfel de trupe, chiar dacă doar trupele rusești sunt cele care sprijină progresiv de la vest la est separatismul inter-românesc, apoi inter-„moldovenesc”, ambele motivate chipurile nu de intențiile expansioniste ale Rusiei, ci de „apărarea” de inventatul pericol al „ocupantul romîn”.
  Iar cacialmaua rusească numită „moldovenism” poate fi (și este chiar) deplin funcțională într-un spațiu în care propaganda ține loc de școală, tupeul ține loc de bun simț, minciuna ia locul adevărului, toate acestea repetate decenii la rând întru eficienta spălare a creierului unui popor care în realitate nu există: „poporul moldovenesc”.

 3. find this 14 iunie 2018 at 13:04 - Reply

  I simply want to tell you that I am very new to blogs and truly loved this web site. Likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely have fantastic writings. Thank you for sharing with us your web site.

Leave A Response »