web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cimitirul Eroilor Români din Chișinău, salubrizat

Iulia Modiga 7 octombrie 2017 2

 

Peste 120 de voluntari au strâns sâmbătă tone de deșeuri din Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor Români” din Chișinău.

Voluntarii spun că iresponsabilitatea unor cetățeni transformă acest Cimitir al Eroilor Români într-un morman de gunoaie. La activitate au participat voluntarii Asociației „UNIREA – ODIP”, Asociației Veteranilor de Război „Credință Patriei”, precum și Congresul Profesorilor, prin intermediul Liceelor „Vasile Alecsandri” și „Gh. Asachi”.

Cimitirul Eroilor Români este un adevărat monument istoric, care trebuie prețuit la justa valoare. Este de datoria noastră să asigurăm salubrizarea acestui teritoriu, pentru ca eroii români să fie cinstiți așa cum se cuvine. Actualmente, monumentul e împânzit de mizerie: sticle goale, hârtii și mormane de gunoi. Eroii noștri merită mai mult. Merită să fie cinstiți la adevărata valoare”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

De zeci ani, pe locurile de veci ale eroilor este o groapă de gunoi în care se adăpostesc oameni ai străzii. Construcţia a fost demolată în 2007, când terenul a fost vândut unor afacerişti care doreau să ridice un mall. Pe fundaţia fostei capele s-a pus o cruce strâmbă, din lemn, în memoria eroilor Armatei Române. Crucea a fost şi ea vandalizată.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Eroi români 7 octombrie 2017 at 16:10 - Reply

Leave A Response »